FunX

Sterre en Ben verschillen 15 jaar: "Leeftijd is slechts een nummer"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Sterre en Ben verschillen 15 jaar: "Leeftijd is slechts een nummer"

In What You Know 'Bout Love delen verschillende koppels hun unieke liefdesverhalen. Deze keer is het de beurt aan Sterre en Ben. De twee leerden elkaar kennen toen ze elkaar toevallig in een kroeg tegenkwamen waar ze normaal gesproken nooit komen. Ondanks hun grote leeftijdsverschil - Sterre is 23 en Ben 38 - klikte het meteen.

Hoi Sterre en Ben, leuk dat jullie je verhaal willen delen. Laten we beginnen bij het begin: hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Sterre: "We waren allebei in een bar waar we normaal gesproken nooit komen. Ik zat aan de bar en zag hem verderop met een ander meisje staan. Ze was voor hem aan het karaoke zingen en het zag er erg ongemakkelijk uit. Dus om hem te 'redden' vroeg ik hem of hij bij mij en mijn zus wilde komen staan. Later hielp hij mij ook uit een soortgelijke situatie, dus zo raakten we aan de praat."

Sloeg de vonk meteen over?
Sterre: "Ik zat toen nog in een relatie, dus ik keek vanuit een heel ander oogpunt naar hem. Maar er was wel meteen een klik, we hadden veel gespreksstof."

Jij had op dat moment een andere partner, hoe heb je uiteindelijk toch een relatie met Ben gekregen?

Sterre: "Na onze ontmoeting hielden we op vriendschappelijke basis appcontact, mijn vriend wist daarvan. Toen mijn relatie uitging, werd het appcontact met Ben intensiever. We besloten een keertje in het echt af te spreken en zo is dat gelopen."

Jij was in die tijd nog 19 jaar oud en Ben 33, heb je niet getwijfeld over het grote leeftijdsverschil?
Sterre: "In eerste instantie wel. Ik dacht dat je rond je dertigste waarschijnlijk toe zou zijn aan huisje, boompje, beestje en ik was daar toen nog helemaal niet klaar voor. Naarmate ik Ben beter leerde kennen, kwam ik erachter dat hij ook nog een feestganger was en helemaal niet zo serieus. Leeftijd is dus echt maar een nummer."

Wat vonden je ouders ervan toen je Ben introduceerde?
Sterre: "Ik had van tevoren al een beetje gepeild wat ze ervan zouden vinden als ik met een oudere vriend zou thuiskomen, dus mijn moeder zag het al aankomen. Mijn vader is wat traditioneler, dus hij had wel zoiets van: oké, zo'n oude man...Ik weet niet wat ik daarvan moet vinden. Ik begrijp dat wel. Als je die leeftijd hoort, schrikt iedereen. Maar als je hem ontmoet is het meteen anders, Ben is net een puppy. Dat was ook het geval met mijn vader en Ben. Toen ze elkaar leerden kennen, was het meteen vier handen op één buik.

En hoe was het voor jou, Ben? Heb jij nog even nagedacht of het een goed idee was om een relatie aan te gaan met een 19-jarige?
Ben: "Ik had ook vooroordelen over de leeftijd. Ik dacht dat je op die leeftijd nog heel wispelturig bent en dat leek me niet het beste materiaal om mee te settelen. Iets anders waar ik over nadacht was mijn kinderwens. Ik wilde niet te oud vader worden. Als ik met een jonger iemand een relatie zou aangaan en zij de eerste tien jaar nog niet aan kinderen toe is, dan werkt dat niet voor mij. Maar uiteindelijk merkte ik dat Sterre dezelfde gedachtes over dit soort dingen had als ik."

Inmiddels hebben jullie ook een kindje samen, dus jullie zijn daar samen uitgekomen?
Ben: "Ja, Sterre was er duidelijk in dat zij graag jong moeder wilde worden."

foto: Privéfoto

En hoe is het nu? Lopen jullie nog wel eens tegen problemen aan vanwege het leeftijdsverschil?
Sterre: "Nee, geen issues, vooral voordelen. Zo heeft Ben meer levenservaring."
Ben: "Ik denk dat we elkaar juist aanvullen. Mijn levenservaring maakt Sterre zelfverzekerder. Aan de andere kant houdt zij mij weer lekker jong. We gaan er samen graag op uit. Ik moet er niet aan denken om alleen nog maar binnen op de bank te zitten."

Wat voor reactie krijgen jullie als jullie vertellen over het leeftijdsverschil?
Sterre: "Aan de buitenkant zie je het niet, maar als we het vertellen, dan vinden de meesten het vaak wel een groot verschil."
Ben: "Ik krijg van mijn kant alleen maar complimenten van andere mannen."

Wat zijn jullie toekomstplannen? Hopen jullie samen oud te worden?
Ben: "Voor mij is het makkelijk: ik ben al oud, haha."
Sterre: "Nee, maar we zien dat wel echt voor ons. We hebben net een kleintje, dus dan is die intentie er sowieso al. En misschien willen we nog meer kindjes?"

En trouwen?
Sterre: "Dan moet je bij Ben zijn!"
Ben: "Ja, dat zou in de toekomst misschien wel een keer mogelijk zijn."

What you know ‘bout love?

Heb jij je grote liefde ontmoet terwijl je in de file stond op de snelweg? Ben jij al heel lang samen met je high school sweetheart en wil jij geheim delen? Voor een portrettenreeks zijn wij zijn benieuwd naar allerlei soorten liefdesverhalen! Heb jij een romantisch verhaal dat je wil delen? Meld je dan hier aan.

Benieuwd naar alle andere love stories? Je kunt ze allemaal hier teruglezen.

Ster advertentie
Ster advertentie