FunX

Sterre over de impact van cosmetische ingrepen: "Je blijft ermee bezig"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Sterre over de impact van cosmetische ingrepen: "Je blijft ermee bezig"

De afgelopen jaren is er al veel gezegd en geschreven over de impact van plastische chirurgie op je fysieke en mentale gezondheid. Desondanks zijn cosmetische ingrepen nog altijd erg populair en reizen veel mensen af naar andere landen, zoals Turkije, om hun imperfecties weg te werken. Zo ook Sterre die twee cosmetische ingrepen liet uitvoeren in Istanboel. In Start met Fernando vertelt ze waarom ze deze operatie liet uitvoeren.

Sterre: "Plastische chirurgie kan verslavend zijn"

"Buikwandcorrectie was nodig"

Naar eigen zegge wilde Sterre "het perfecte resultaat" behalen en dat was helaas niet mogelijk in Nederland. Daarom liet ze in Istanboel een buikwandcorrectie en een Brazilian Butt Lift (BBL) uitvoeren. "De buikwandcorrectie vond ik nodig, omdat ik best wel was aangekomen. Het vel van mijn buik was niet meer strak genoeg en daardoor dacht ik: ja, ik kan wel gaan sporten, maar dan zal ik nooit het resultaat behalen dat ik wil, dus dan maar een buikwandcorrectie."

"Eigenlijk niet echt nodig"

Achteraf gezien vond Sterre de buikwandcorrectie toch niet echt nodig, maar omdat ze daarvoor al een BBL-operatie had ondergaan, voelde een tweede cosmetische ingreep als een minder grote stap. "Voor mij was de eerste stap heel groot. Voorheen dacht ik bij plastische chirurgie altijd: ieder zijn ding, maar dat is niets voor mij. Maar uiteindelijk wilde ik toch iets bereiken en met sporten lukte dat niet. Toen heb ik de eerste stap gezet en nu denk ik vaak: oh, deze imperfecties kun ik ook gewoon weg laten werken."

Quote

Als ik in de spiegel kijk denk ik nog wel eens: dit of dat mag ook wel even anders.

Sterre

"Je blijft bezig"

Hoewel veel van Sterres vrienden en familieleden positief reageerden op haar keuze om cosmetische ingrepen te ondergaan, was haar moeder daar minder blij mee. "Ze vond het echt heel erg. Dat was voor mij wel het punt waarop ik dacht: het is goed zo. Als ik nu iets laat doen, is er de volgende keer wel weer iets anders wat ik wil laten doen. Er is nooit een grens denk ik." Ondanks dat Sterre tevreden is met haar uiterlijk, zijn er nog altijd imperfecties waar ze minder blij mee is. "Als ik in de spiegel kijk denk ik nog wel eens: dit of dat mag ook wel even anders. Maar op die manier blijf je ermee bezig."

Niet voor altijd zichtbaar

In tegenstelling tot wat velen denken, kan het resultaat van een cosmetische ingreep na verloop van tijd ook langzaam weer verdwijnen. Zo is Sterre de afgelopen tijd veel afgevallen, waardoor haar billen er wat minder vol uitzien dan kort na de BBL-operatie. "Mensen vragen me weleens of het resultaat voor altijd zichtbaar blijft, maar dat is zeker niet het geval. Als jij na je ingreep elke dag ongezond eet, kom je vanzelf weer aan, maar als je afvalt dan wordt het resultaat ook weer minder zichtbaar."

Cosmetische ingrepen niet goedkoop

Uiteraard hangt er ook een aardig prijskaartje aan cosmetische ingrepen in Istanboel. Zo vertelt Sterre dat ze in totaal ongeveer 18.000 euro kwijt was aan twee operaties. "Dat is inclusief massages, je moet een drukpak kopen en je reist natuurlijk ook heen en weer. Het is wel goedkoper dan in Nederland, maar het is niet zo dat je voor een prikkie een operatie kan laten doen in Istanboel."

Ten slotte wil ze vooral aan jonge meiden meegeven dat ze zich niet moeten laten leiden door wat ze op social media zien. Niet alleen omdat het een vertekend beeld geeft van de realiteit, maar ook omdat je op jonge leeftijd de verkeerde keuzes kunt maken. "Persoonlijk vind ik dat cosmetische ingrepen pas bij mensen vanaf 21 jaar en ouder uitgevoerd mogen worden. Ik denk dat je op latere leeftijd wel beter nadenkt over de operaties die je laat uitvoeren."

Ster advertentie
Ster advertentie