Naar homepage
FunX

Levi Rigters hoopt op finale tegen Rico Verhoeven en wil binnen twee jaar zijn belt

bron: Instagram: @mcarlijn_photography
  1. Newschevron right
  2. Levi Rigters hoopt op finale tegen Rico Verhoeven en wil binnen twee jaar zijn belt

Morgen is het zover! Dan is Levi Rigters samen met Rico Verhoeven, Hesdy Gerges en Tarik Khbabez te bewonderen tijdens het 4-manstoernooi GLORY 77. Levi vertelde in Start met Fernando meer over zijn verwachtingen en zijn doel om wereldkampioen te worden.

'Toekomstige wereldkampioen'

Voor Rico is het meer dan duidelijk: hij ziet een toekomstige wereldkampioen in Levi. Om dat uit Rico's mond te horen, is voor Levi iets speciaals. "Het doet me heel goed. Hij is nu de nummer 1, dus als hij dat zegt, werkt dat natuurlijk motiverend."

Nog twee jaar

Levi is op dit moment 25 jaar en heeft zijn toekomstplannen al volledig uitgestippeld. "Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn 28ste die belt wil hebben. Morgen is weliswaar niet voor de titel, dus als ik win, is mijn doel nog niet bereikt. Daarna heb ik nog twee jaar om 'm wél te bereiken."

Volgens Levi heeft zijn manager er in ieder geval voor gezorgd dat hij binnen 18 maanden hoe dan ook een rematch krijgt tegen Rico Verhoeven.

Levi Rigters is ready voor Glory 77

Focus op Tarik Khbabez

Maar het toernooi begint voor Levi met een andere partij waar hij zich eerst op moet focussen. In de halve finale treft hij namelijk Glory-debutant Tarik Khbabez. "Alle ogen en vragen zijn gericht op Rico, maar mijn focus ligt nu alleen maar op Tarik", vertelt Levi. "In mijn ogen is hij een van de beste zwaargewichten die er rondloopt. Dat wordt dus zeker geen makkie. Maar mijn team en ik hebben een goede gameplan bedacht, dus het gaat goedkomen."

Rico versus Hesdy

De andere halve finale gaat tussen Rico Verhoeven en Hesdy Gerges. Levi blikte ook vooruit op die clash: "Hesdy heeft die partij, net als ik, tien dagen van te voren aangenomen. Op papier zou je dus denken dat Rico gaat winnen, maar ik ben van mening dat alles mogelijk is in de ring. Ze mogen elkaar niet, dus ik denk echt dat het drie rondes oorlog wordt."

'Alles is mogelijk'

Als Levi de finale haalt, zou het voor hem in ieder geval voordelig zijn als Hesdy en Rico het elkaar moeilijk maken. "Voor mij is het natuurlijk alleen maar goed als ze elkaar drie rondes de tering inslaan", lacht hij. "Tijdens mijn vorige toernooi had ik een hele makkelijke eerste wedstrijd en mijn tegenstander niet. Dan heb je toch wel wat geluk. Dat is het met toernooien: het kan alle kanten op. Alles is mogelijk."

Ster advertentie
Ster advertentie