Games & gadgets

Medewerkers Van Gogh Museum ontslagen na verduisteren van zeldzame Pikachu-kaart

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Medewerkers Van Gogh Museum ontslagen na verduisteren van zeldzame Pikachu-kaart

Het Van Gogh Museum heeft een aantal werknemers ontslagen, omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan wangedrag tijdens de drukbezochte Pokémon-tentoonstelling. Dat meldt een woordvoerder van het museum na berichtgeving van Het Parool.

Doos vol Pokémonkaarten verduisterd

Anonieme medewerkers van het Van Gogh Museum hebben aan de krant gemeld dat het om vier medewerkers gaat. De werknemers zouden bezoekers op de hoogte hebben gesteld over momenten waarop de kaarten in de verkoop zouden gaan. Ook zou één van hen een doos vol Pokémonkaarten hebben verduisterd. De anonieme bronnen meldden daarnaast aan Het Parool dat één van de ontslagen medewerkers zeker 25 jaar in dienst was, maar het museum wil dat niet bevestigen.

De medewerkers, die werkzaam waren op de afdeling Operationele Services, werden half december op non-actief gesteld. Dit omdat ze in strijd met de geldende procedures en gedragscode in het museum hebben gehandeld. Volgens het museum gaat het in juridische zin niet om ontslag, maar de werknemers keren niet meer terug.

Speciale Pikachu-kaart

Het Van Gogh Museum bestond in 2023 vijftig jaar en organiseerde ter viering van het jubileum een Pokémontentoonstelling. Die was van eind september tot en met 7 januari te zien. Tijdens de tentoonstelling hingen in het museum Pokémonschilderijen die gebaseerd waren op bekende werken van Van Gogh. Na het voltooien van een speurtocht konden bezoekers ook een speciale Pikachu-kaart krijgen.

Chaos

Pokémon-fans kwamen massaal op de tentoonstelling af om de Pokémonkaart te bemachtigen. Aangezien de kaart vrij zeldzaam is, verwachten fans dat de kaart in de toekomst veel waard zal worden. Sommigen stonden de hele dag voor het museum te wachten om kaarten over te kopen van bezoekers om ze vervolgens voor hogere bedragen door te verkopen. Vanwege alle chaos die dat opleverde besloot het Van Gogh Museum te stoppen met het uitdelen van de Pokémonkaart.

Ster advertentie
Ster advertentie