Games & gadgets

Twitter-personeel moet door besparingen eigen toiletpapier meenemen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Twitter-personeel moet door besparingen eigen toiletpapier meenemen

Twitter staat er financieel niet al te best voor. De nieuwe eigenaar, Elon Musk, moet door de financiële situatie flink in de kosten snijden, waaronder de kosten van schoonmaakbedrijven, waardoor personeel soms zelfs eigen toiletpapier mee moet nemen naar kantoor. Dat meldt The New York Times.

Kostenbesparingen

De kosten van Twitter zouden zo hoog zijn, dat het bedrijf op koers lag om volgend jaar 3 miljard dollar verlies te lijden. De penibele situatie zou Musk geen andere keuze hebben gelaten dan rigoureus in de kosten te snijden. Zo ook de kosten van schoonmaakbedrijven, waardoor zelfs toiletpapier een schaarste is op het Twitter-kantoor.

Daarnaast is Twitter bijvoorbeeld gestopt met het betalen van miljoenen dollars aan huur voor kantoren. In Seattle werd het bedrijf daarom uit het pand gezet. Personeel dat op het kantoor werkte, is opgedragen om thuis te werken.

VEEL CHAOS

Volgens het Amerikaanse CNBC is Musk inmiddels al actief op zoek naar een nieuwe topman voor Twitter. Sinds de veelbesproken zakenman het socialmediabedrijf overnam, heerst er vooral chaos. Zo ontsloeg Musk meer dan de helft van het personeel en maakte hij veel keuzes gebaseerd op uitkomsten van polls die hij hield op het platform, zoals het opnieuw activeren van Donald Trumps account.

Ook werden Twitteraccounts van journalisten geblokkeerd en werd het linken naar profielen op andere socialmediaplatforms verboden. Na veel kritiek werden beiden veranderingen weer teruggedraaid, maar het zorgde voor enorm veel commotie onder gebruikers.

Ster advertentie
Ster advertentie