Games & gadgets

'Grand Theft Auto VI voor het eerst met vrouwelijke hoofdrolspeelster'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Grand Theft Auto VI voor het eerst met vrouwelijke hoofdrolspeelster'

Volgens Tom Henderson, een bekende leaker die eerder bijvoorbeeld al Call of Duty-titels correct onthulde, zal Grand Theft Auto VI voor het eerst een vrouwelijke hoofdrolspeelster hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Primeur

Een vrouwelijke hoofdrolspeelster zou voor het spel GTA een primeur zijn. Voorheen waren de personages die gamers konden bedienen altijd mannen. Het zou wel gaan om een gedeelde hoofdrol, wat betekent dat je zowel een mannelijk als vrouwelijk personage zou kunnen besturen in de nieuwe game.

Gerucht

Geruchten rondom de populaire GTA-games zijn niks nieuws, en moeten daarom altijd met een korreltje zout genomen worden. Henderson is echter al een betrouwbare bron gebleken in het verleden en het idee dat er een vrouwelijke hoofdrolspeelster in de nieuwe game zit, is niet vergezocht. De personages in GTA zijn iedere game weer anders en in GTA V konden gamers bijvoorbeeld al kiezen tussen drie compleet verschillende personages.

De nieuwe GTA zal hoe dan ook nog even op zich laten wachten, aangezien eerder deze maand het bericht naar buiten kwam dat de game er niet binnenkort al aan zit te komen.

Ster advertentie
Ster advertentie