Games & gadgets

Spotify werkt aan gepersonaliseerde berichten van artiesten voor fans

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Spotify werkt aan gepersonaliseerde berichten van artiesten voor fans

Spotify-gebruikers kunnen dit jaar een gepersonaliseerd bericht verwachten van hun favoriete artiest. Het streamingplatform biedt artiesten dit jaar de kans om hun fans te bedanken in een korte video. Dat meldt Spotify zelf in een blogpost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'kort maar lief bericht'

Fans zullen de video kunnen bekijken in hun jaarlijkse Spotify Wrapped, waarin gebruikers kunnen zien naar welke artiesten, tracks en genres zij het afgelopen jaar het meest luisterden. In Spotify Wrapped 2022 delen artiesten een "kort maar lief bericht" met hun grootste fans, aldus het platform. De video zal zo'n 15 tot 30 seconden duren.

Wrapped

In Wrapped maakt Spotify ieder jaar bekend welke muziek het meest is geluisterd door individuele gebruikers, maar ook in het algemeen. Zo was in 2021 Bad Bunny de meest gestreamde artiest ter wereld op Spotify. Justin Bieber eindigde op die ranglijst op plek 5, maar in Nederland was de Canadees de meest beluisterde artiest op het streamingplatform. Kevin eindigde in 2021 op plek 2 en was dus de meest gestreamde Nederlandse artiest.

De cijfers van dit jaar worden waarschijnlijk deze week bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie