Games & gadgets

'Apple gaat meer advertenties tonen in eigen apps op iPhones'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Apple gaat meer advertenties tonen in eigen apps op iPhones'

Als het aan Apple ligt, krijg je binnenkort meer advertenties te zien op je iPhone of iPad. Het bedrijf wil namelijk meer reclames gaan tonen in eigen apps, zoals Apple Maps, Podcasts, Books en meer.

Intern getest

Volgens Bloomberg zou Apple al interne tests hebben gedaan met advertenties in Apple Maps, waarbij eigenaren van bedrijven betalen voor reclames in de app. Momenteel toont Apple alleen advertenties in de App Store. Daarbij betalen adverteerders om een plekje bovenaan te krijgen bij relevante zoekopdrachten. Naar verluidt zou Apple dit willen uitrollen naar andere apps en verder uitbreiden. Zo zou het kunnen dat je in de toekomst een groot advertentieblok te zien krijgt als je de App Store opent.

Niets nieuws voor Apple

Hoewel een overdaad aan reclame bij veel mensen tot irritaties leidt, is het tonen van advertenties in eigen apps niet nieuw voor Apple. Sinds 2016 toont de tech-gigant reclames in de Aandelen-app en in de News-app en volgens Business Insider zijn de advertentie-inkomsten sinds vorig jaar sterk toegenomen. Apple verdiende vorig jaar maar liefst 3,7 miljard dollar aan advertenties en wil die cijfers graag verdrievoudigen.

Het is nog onbekend wanneer Apple gaat beginnen met het tonen van advertenties in apps.

Ster advertentie
Ster advertentie