Games & gadgets

Activision gaat mogelijk stoppen met jaarlijkse release van 'Call of Duty'

foto: Call of Duty
  1. Newschevron right
  2. Activision gaat mogelijk stoppen met jaarlijkse release van 'Call of Duty'

Het ziet ernaar uit dat Call of Duty-fans volgend jaar geen nieuw deel hoeven te verwachten van de populaire first-person shooter. Activision zou namelijk van plan zijn om te stoppen met het jaarlijks uitbrengen van een nieuwe Call of Duty-game, dat schrijft gamejournalist Jason Schreier in een artikel van Bloomberg.

Tegenvallende prestaties

Schreier heeft van bronnen dichtbij Activision vernomen dat een nieuwe game in de reeks gepland stond voor volgend jaar. Die game zou in ontwikkeling zijn bij Treyarch, maar de ontwikkelaar zou momenteel aan een free-to-play-titel werken.

Activision heeft volgens Schreier besloten om het spel uit te stellen, nadat een recente Call of Duty-game niet aan de verwachtingen van het bedrijf voldeed. Daarmee wordt hoogstwaarschijnlijk het vorig jaar verschenen Call of Duty: Vanguard bedoeld. Die game heeft niet alleen minder goed verkocht, maar werd ook door recensenten en fans minder positief ontvangen. Een aantal leidinggevenden binnen Activision zouden om die reden van mening zijn dat ze te snel achter elkaar nieuwe delen uitbrengen. De overname van Activision-Blizzard door Microsoft zou niets te maken hebben met het besluit om de jaarlijkse cyclus waarin de games uitkomen te onderbreken.

Twee games dit jaar

Dit jaar kunnen fans in elk geval uitkijken naar het pas aangekondigde Call of Duty: Modern Warfare 2. De opvolger van het in 2019 verschenen Modern Warfare wordt mogelijk uitgebracht met het vervolg op Warzone. De games zullen ook nog uitkomen op de PlayStation ondanks de overname door Microsoft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie