Games & gadgets

TikTok start met testfase 'vind ik niet leuk'-knop voor ongepaste reacties

foto: Shutterstock/XanderStfoto: Shutterstock/XanderSt
  1. Newschevron right
  2. TikTok start met testfase 'vind ik niet leuk'-knop voor ongepaste reacties

Upload je een leuk filmpje op TikTok, krijg je vanuit het niets een ongepaste of kwetsende reactie. Dat gebeurt helaas vaak genoeg op het platform. TikTok gaat daarom een 'vind ik niet leuk'-knop voor individuele reacties op video's testen. Dit maakt de socialemedia-app bekend in een nieuwsbericht.

Opmerkingen markeren

TikTok wil dat gebruikers opmerkingen die ze irrelevant of ongepast vinden kunnen markeren. Een gemarkeerde reactie is dan alleen nog zichtbaar voor de gebruiker zelf. De functie wordt momenteel getest en binnen een paar weken beslist TikTok of de 'vind ik niet leuk'-knop definitief wordt ingevoerd.

'Vind ik niet leuk'-knop voor video's

TikTok kwam eerder al eens met een 'vind ik niet leuk'-knop voor video's. Gebruikers kunnen zo aangeven dat ze niet geïnteresseerd zijn in bepaalde content. In augustus werd er een nieuwe maatregel geïntroduceerd om minderjarige gebruikers beter te beschermen. Het chatten voor minderjarigen werd moeilijker gemaakt en er kwamen nieuwe regels rondom het versturen en ontvangen van pushmeldingen in de avond.

Ster advertentie
Ster advertentie