Lifestyle

Jeugdsentiment: Francine Oomen werkt aan nieuw 'Hoe overleef ik'-boek voor volwassenen

foto: Queridofoto: Querido
  1. Newschevron right
  2. Jeugdsentiment: Francine Oomen werkt aan nieuw 'Hoe overleef ik'-boek voor volwassenen

Verslond jij als kind ook de Hoe Overleef Ik-boeken over het leven van Rosa en haar vrienden? Dan is er goed nieuws: schrijver Francine Oomen laat via social media weten dat ze een nieuw Hoe overleef ik-boek wil schrijven voor twintigers.

'Hoe overleef ik'-boeken

Hoe overleef ik de brugklas, Hoe overleef ik mezelf, Hoe overleef ik een gebroken hart: de boeken van Francine Oomen gingen als zoete broodjes over de toonbank tot in 2015 haar laatste boek Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders uitkwam. Naar aanleiding van een gesprek op Twitter wil Francine zeven jaar later aan een nieuw boek beginnen.

Twitter

"Francine Oomen moet nieuwe Hoe overleef ik-boeken schrijven, want ik weet het allemaal niet meer", schreef een fan van haar boeken op Twitter. "Francine, let je op?! We hebben je nodig", twitterde ze er grappend achteraan.

Nadat het bericht zo'n 85 keer werd gedeeld, kreeg ook Francine het onder ogen. "Ik was met andere zaken bezig. Maar nu ben ik een en al aandacht. En ik heb zin om voor jullie generatie te schrijven. Want er speelt een hoop. Daarover wil ik research gaan doen", reageerde de auteur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twintig tot dertig jaar

In een video op TikTok vertelt Francine meer over de plannen voor haar nieuwe boek. "Ik heb besloten om een nieuw 'Hoe overleef ik'-boek te gaan schrijven. Deze keer gaat het niet over Rosa in haar puberteit, maar over Rosa en haar vrienden tussen hun twintigste en dertigste", zegt Francine. "Dat is een leeftijd die de 'Hoe overleef ik'-lezers nu hebben en dat is best een ingewikkelde periode."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gesprekken voeren

Om dat boek goed te kunnen schrijven, wil Francine tien gesprekken voeren in Amsterdam met mensen tussen de twintig en dertig. "Een gesprek over jouw leven en waar je allemaal tegenaan loopt." Wil jij je hiervoor aanmelden? Dat kan via feedback@francineoomen.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie