Lifestyle

Deze 7 legendarische 90's hiphoplooks zijn nu opnieuw hot

foto: Instagram: 90s.era
  1. Newschevron right
  2. Deze 7 legendarische 90's hiphoplooks zijn nu opnieuw hot

Een hoop modetrends die je vandaag de dag tegenkomt op straat, festivals en in de club zijn afkomstig uit de jaren '90: de golden era wat betreft hiphop. Denk aan matchende trainingspakken, fanny packs en spaghetti-tops. Ook de volgende zeven trends werden jaren geleden al gespot bij nineties stars als Aaliyah, 2Pac en TLC.

1. BUCKET HATS

Niet alleen vissers, maar ook rappers droegen deze hoedjes al way back. Chris Brown was een van de artiesten die hem in 2014 weer terugbracht in zijn Loyal-video. Ook deze zomer zullen de bucket hats waarschijnlijk weer goed vertegenwoordigd zijn tijdens het festivalseizoen.

2. Tuinbroeken

Lauryn Hill, Wyclef Jean en TLC lieten in de jaren negentig al zien dat tuinbroeken niet alleen voor 5-jarigen zijn.

3. Bandana's

Bij de bandana kan je eigenlijk maar aan één rapper denken: 2pac. Maar in de 90's werden ze door bijna de hele rapgame gedragen. Vandaag de dag zie je ze ook weer in alle kleuren en prints voorbijkomen, zowel bij mannen als vrouwen.

4. BAGGY BROEK MET CROP TOP

De ultieme female hiphoplook van de 90's én van nu: de baggy broek met strakke croptop. Naast de wijde trainingsbroeken zijn ook de momjeans tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

5. leren look

Leggings en broeken van leer - of alles wat er op lijkt - zijn ook zeker geen nieuwe uitvinding. Dertig jaar geleden werd dit al gerockt, vooral in combinatie met donkere lipstick.

6. CAMOUFLAGE PRINT

Van 2pac tot Destiny's Child in Survivor: de legerprint is eigenlijk nooit weggeweest. Ook nu hangt er in elke winkel wel een camo-item.

7. aaliyah

Eigenlijk alles wat Aaliyah droeg, is tegenwoordig weer hot. Denk aan kleine zonnebrilletjes, zwarte doorzichtige mesh-truitjes en kleine strakke topjes.

Ster advertentie
Ster advertentie