Money Moves

Jeffrey (24): "Ik heb veel vrijheid op mijn werk, dat vind ik wel chill"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Jeffrey (24): "Ik heb veel vrijheid op mijn werk, dat vind ik wel chill"

Hoeveel verdien je, welk bedrag staat er op je spaarrekening en waar geef je het meeste geld aan uit? Iedereen besteedt zijn geld op een andere manier. De meeste mensen praten hier liever niet over, omdat ze hun geldzaken privé willen houden. In FunX Money Moves doen jongeren wél een boekje open over hun financiële situatie. Deze week deelt de 24-jarige Jeffrey* zijn verhaal.

Naam: Jeffrey
Leeftijd:
24
Studie:
BBL-opleiding
Werk: Assemblagemedewerker (40 uur)
Woonsituatie: Thuiswonend
Netto-inkomen:
€1850
Zorgtoeslag: €107
Nu op betaalrekening: €200
Nu op spaarrekening: €63000
Studieschuld:
Geen

VASTE LASTEN

Kostgeld: €200
Zorgverzekering:
€130
Telefoonabonnement: €26,50
Soundcloud:
€10
Netflix:
€8
Autokosten: Regeling via vader

KOSTEN LEVENSONDERHOUD (PER MAAND)

Boodschappen: ±€100
Benzine:
±€120
Kleding:
±€50
Hobby's:
±€200

Hoi Jeffrey, leuk dat je meedoet aan Money Moves. Je werkt momenteel als assemblagemedewerker, wat houdt dat precies in?
"Dat klopt. Ik werk op een werkplaats waar drones worden gemaakt. Ik zet die drones eigenlijk in elkaar."

Hoe ben je bij deze baan beland?
"Ik deed een BBL-opleiding, maar ik voelde me niet meer comfortabel bij het bedrijf waar ik werkte. Toen ben ik op zoek gegaan naar iets dat ik echt leuk vond. Drones zijn een grote hobby van mij. En tijdens het vliegen kwam ik iemand tegen die me wees op deze vacature."

En bevalt het?
"Jazeker. Ik heb best wel veel vrijheid. Ik ben niet zo'n ochtendmens, dus ik mag om 10 uur beginnen. Dat is heel chill."

En ben je blij met je salaris?
"Ik verdien bijna 1900 euro per maand, dat is niet per se slecht. Maar het gaat nog wel omhoog denk ik."

Wat zijn je doorgroeimogelijkheden?
"Er zijn wel doorgroeimogelijkheden, maar het is geen groot bedrijf. Ik probeer wel dingen te blijven bijleren. Daarom heb ik een cursus gedaan zodat ik ook kan vliegen met drones. Daar heb je namelijk bepaalde licenties voor nodig."

Je hebt 63.000 euro op je spaarrekening staan, dat is een behoorlijk bedrag. Hoe heb je dat bij elkaar gespaard?
"Een gedeelte is van een nalatenschap van een familielid, maar de rest heb ik zelf gespaard. Ik werk al vanaf mijn zeventiende, dus ik heb altijd wel kunnen sparen."

Je geeft weinig geld uit aan kleding en leuke dingen doen, hoe komt dat?
"Qua kleding koop ik alleen wat ik nodig heb. Ik zie er wel altijd netjes uit, maar ik besteed er niet superveel aandacht of geld aan. En voor de coronacrisis gaf ik elk weekend wel geld uit als ik naar de kroeg ging met vrienden, maar nu gebruik ik dat geld voor andere leuke dingen."

Zoals?
"Sinds corona zijn mijn vrienden en ik veel gaan gamen. Daar heb ik een goede computer voor gebouwd en spullen voor gekocht. In totaal ben ik daar al 3000 euro aan kwijt."

Je hebt ook een passie voor drones, gaat daar ook veel geld naartoe?
"Af en toe maak ik video's met zelfgebouwde FPV-drones waar ik voor betaald krijg. Het verschilt heel erg wat ik daar mee verdien en aan uitgeef."

Het bedrag dat nu op je spaarrekening staat, waar wil je dat uiteindelijk voor gebruiken?
"Ik ben uiteindelijk aan het sparen voor een eigen huisje, maar de huizenmarkt is geen beginnen aan nu. Dus ik wacht nog even af. Ik woon bij mijn ouders, dat is af en toe niet leuk, maar ik hoef ook niet per se het huis uit."

Wat zijn je plannen en doelen voor de toekomst?
"Zoveel mogelijk plezier hebben in mijn werk en zoals ik al zei een eigen huis kopen."

Denk jij dat geld gelukkig maakt?
"Het is vooral handig om geld te hebben. Het is niet per se iets dat je gelukkig maakt, maar met geld kun je wel weer dingen kopen die je gelukkig maken."

Money Moves

Ben jij een spender, of spaar je liever voor later? Geef jij je hele salaris uit aan eten of besteed je je money het liefst aan een nieuwe outfit? Voor een portrettenreeks zijn wij zijn benieuwd hoe jij met je geld omgaat! Wil jij wat meer vertellen over je financiële situatie? Meld je hier aan!

*In verband met privacy is zijn naam gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Ster advertentie
Ster advertentie