Music

André 3000 van Outkast komt na zeventien (!) jaar met nieuw album: "Geen rap deze keer"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. André 3000 van Outkast komt na zeventien (!) jaar met nieuw album: "Geen rap deze keer"

Het is lang stil geweest rondom André 3000 van Outkast, maar na bijna zeventien jaar is het dan zover: de artiest komt met een nieuw album. Het album komt deze vrijdag uit en zal heel anders klinken dan de rest van André's oeuvre. Zijn nieuwe sound bevat namelijk geen "bars of beats".

Nieuw album

Op het album genaamd New Blue Sun slaat André 3000 een hele andere weg in, dan hij deed met zijn voorgaande Outkast-albums. In de jaren dat hij geen muziek uitbracht, heeft hij zich namelijk gefocust op zijn passie voor de fluit. "Het was voor mij een natuurlijk gegeven om te focussen op de fluit, omdat ik al lange tijd interesse had in het geluid van de wind." Het nieuwe album zal dan ook volledig in het teken staan van deze muzikale passie.

Tyler, the Creator en Frank Ocean hadden het geluk dat zij als eersten mochten luisteren naar het album, vertelt de artiest in een interview met NPR. "Ze luisterden naar één van de liedjes en toen zei Tyler: Het klinkt alsof je een vlinder door een tuin jaagt", deelde André. "Het was heel goed voor mij om hun mening te horen."

Nooit meer rap?

Hoewel velen waarschijnlijk hoopten op een rap album betekent dit niet dat we er nooit meer één van de 48-jarige André 3000 kunnen verwachten. "In mijn hoofd wil ik heel graag een rap album maken, dus misschien gebeurt dat nog wel. Ik moet alleen een manier vinden om mijn verhaal over te brengen, zodat het aansluit bij mijn leeftijd. "

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie