Music

Lil Yachty ontvangt kritiek nadat hij hiphop van deze tijd 'verschrikkelijk' noemt: "Niet origineel"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lil Yachty ontvangt kritiek nadat hij hiphop van deze tijd 'verschrikkelijk' noemt: "Niet origineel"

Lil Yachty heeft veel mensen op X boos gemaakt, nadat hij tijdens een optreden liet weten dat het niet goed zou gaan met hiphop. Hij zegt ook wel dat het genre zich in een verschrikkelijke staat bevindt. Op X reageerde de rapper op alle kritiek.

Hiphop

Lil Yachty deelde afgelopen vrijdag tijdens een optreden zijn mening over de huidige staat van hiphop en rap. Volgens hem gaat het niet goed met het genre en doen artiesten elkaar teveel na. "Er wordt veel snelle muziek van lage kwaliteit uitgebracht", liet de rapper weten. “Je neemt veel minder risico’s, het is helemaal niet origineel. Mensen kiezen nu teveel voor de veilige weg. Ik neem liever het risico dan de L (loss, red.).”

Reacties

Op X deelden gebruikers de mening dat Lil Yachty zelf ook niet altijd even origineel is. "Je imiteert Earl Sweatshirt wanneer hij rapt over bepaalde beats, man." Waarop Lil Yachty reageerde dat dit niet waar is. "Ik imiteer hem helemaal niet. Jullie praten maar gewoon en zeggen alles voor likes en retweets", schreef de rapper. In zijn bericht zei hij verder dat mensen doen alsof de wereld vergaat wanneer iemand zijn mening naar buiten brengt.

Een andere gebruiker is van mening dat de rapper zelf ook niet origineel is. "Je imiteert Earl niet per se, maar je denkt echt dat je je op een ander level bevindt, omdat je praat over wat beats zonder drums". Hoewel Lil Yachty op veel kritiek kon rekenen, waren ook veel mensen het met hem eens. "Ik respecteer je mening en ben het met je eens dat het niet goed gaat met hiphop en rap. Al die nieuwe artiesten zijn waarschijnlijk hun eigen geluid aan het zoeken, zoals jij waarschijnlijk ook hebt gedaan", deelde een fan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie