Entertainment

Drake verhoord in zaak Astroworld-tragedie

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake verhoord in zaak Astroworld-tragedie

Drake verscheen tijdens het Astroworld-concert van Travis Scott in 2021 als verrassingsact. Tijdens het concert raakte veel bezoekers in verdrukking en hierdoor kwamen maar liefst tien mensen om het leven. Afgelopen donderdag werd Drake voor meerdere uren verhoord over de show.

Drake reactie Astroworld-tragedie

Er is vooralsnog niets bekendgemaakt over het verhoor. Het team van Drake liet het volgende weten: "Vanwege bepalingen in de zaak, vind ik het niet passend om me uit te laten over deze kwestie." In een eerder statement, dat Drake op zijn Instagram postte een aantal dagen na de Astroworld-tragedie, zei hij: "Ik heb de afgelopen dagen geprobeerd deze afschuwelijke tragedie op me te laten inwerken. Ik haat dat ik dit platform moet gebruiken om een emotie zo fragiel als rouw te kunnen uiten, maar dit is nu de situatie. Mijn hart is gebroken voor de families en vrienden van hen die dit met hun leven moesten bekopen en iedereen die lijdt. Ik zal doorgaan met bidden voor hun allemaal en zal alles doen wat ik kan om te helpen. Moge God met jullie zijn."

Vervolging Astroworld-tragedie

Er zijn honderden aanklachten gedaan tegen Travis Scott, Drake, Live Nation en Apple, die het evenement livestreamde. Eerder stelde Drake al dat hij geen rol had in het plannen van het concert. Afgelopen zomer bepaalde een jury in Texas dat Travis Scott niet vervolgd zou worden voor de tragische verliezen.

Ster advertentie
Ster advertentie