Entertainment

Travis Scott geeft eerste interview na Astroworld-drama

foto: YouTube: CThaGod
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott geeft eerste interview na Astroworld-drama

Travis Scott heeft zijn allereerst interview gegeven sinds het Astroworld-drama plaatsvond, waarbij tien mensen om het leven kwamen. De rapper ging openhartig in gesprek over de ramp met Charamagne Tha God.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emotionele rollercoaster

"Het is een emotionele rollercoaster", begint Travis. "Het is zo moeilijk, want ik voel me altijd verbonden met mijn fans. Ik heb iets heftigs meegemaakt, zo ook de fans en de ouders van mensen. Dat doet echt pijn. Er zijn veel gedachten, veel gevoelens, veel verdriet en ik probeer het allemaal te begrijpen. [...] Aan het einde van de dag zijn je fans als familie, dus het voelt alsof je iemand kwijt bent geraakt."

Wanneer Travis door Charlamagne gevraagd wordt wat zijn intentie is met het interview, antwoordt de rapper: "Ik heb niet een bepaalde intentie. Ik heb zoiets van: er is iets gebeurd en ik had een manier nodig om een beetje te communiceren. Er zijn families die op dit moment rouwen. Ik ben altijd het type persoon geweest dat klaarstaat voor de mensen die ervaringen met me delen."

'Hoorde het geschreeuw niet'

Charlamagne vraagt Travis vervolgens wanneer hij erachter kwam dat er iets ergs aan de hand was tijdens zijn optreden. Dat gebeurde volgens Travis pas een aantal minuten voor de persconferentie, die een dag later werd gegeven. "Na de show hoor je wel wat dingen, maar pas net voordat de persconferentie startte, wist ik pas meer over alle details. Zelfs op dat moment denk je nog van: wat? Daarvoor wist ik nog niet dat er mensen waren overleden."

Iedere keer als Travis klaar was met een liedje, schreeuwden mensen om hulp. Travis zegt dat hij dat geschreeuw niet hoorde. "Het is gewoon bizar. Ik ben het type artiest dat de show stopzet zodra ik zoiets hoor", zegt hij. "Je wilt ervoor zorgen dat de fans de aandacht krijgen die ze verdienen. Elke keer dat ik zoiets meemaakte, stopte ik de show om te checken of iedereen oké was. Ik ga af op de energie van de fans, maar ik hoorde het simpelweg niet."

Geweigerd geld voor begrafenissen

Families van verschillende slachtoffers weigerden Travis' aanbod om de begrafeniskosten te betalen. De rapper vertelt dat hij alles 'begrijpelijk' vindt. "Ze zijn aan het rouwen en willen antwoorden. Ik wilde hen duidelijk maken dat ik ervoor hen was en dat ik er altijd voor ze zal zijn. Dat zal niet veranderen."

'Satanisch ritueel'

In het interview vraagt Charlamagne ook wat Travis ervan vindt dat mensen denken dat zijn muziek aanspoort tot geweld en dat zijn concert een satanisch ritueel was. "Dat is absoluut niet het geval", antwoordt Travis. "Ten eerste ben ik een man van God. Muziek is zelfexpressie. Ik denk dat er veel misvattingen zijn over wat mensen bij mijn shows zien. [...] De mensen die mij echt kennen, weten dat ik sta voor liefde en begrip."

Check hierboven het hele interview.

Ster advertentie
Ster advertentie