Up 2 Date

Autopsie: alle Astroworld-slachtoffers omgekomen door verstikking

  1. Newschevron right
  2. Autopsie: alle Astroworld-slachtoffers omgekomen door verstikking

De tien slachtoffers die omkwamen tijdens het Astroworld-drama, zijn allemaal omgekomen door verstikking. Dat heeft de officiële autopsie uitgewezen, laten verschillende Amerikaanse media weten.

Onjuiste geruchten

De slachtoffers waren tussen de 9 en 27 jaar oud. Eerder waren er geruchten dat sommige slachtoffers door drugsgerelateerde oorzaken omkwamen, maar dat blijkt onjuist te zijn. Volgens de officiële autopsie was drugsgebruik bij één slachtoffer medeoorzaak, maar ook bij dat slachtoffer is verstikking de voornaamste oorzaak van het overlijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Epicentrum van chaos en ellende'

Volgens The Washington Post bevonden zeker zeven van de tien slachtoffers zich dichtbij elkaar toen alles uit de hand liep tijdens het concert van Travis Scott. Dat gebeurde in een klein deel dat aan drie kanten was ingesloten door metalen omheiningen. Dat deel wordt gezien als "het epicentrum van chaos en ellende" tijdens het festival.

foto: The Washington Post

Zeven van de tien slachtoffers die zich min of meer op dezelfde plek bevonden tijdens het Astroworld-drama.

Een dag later

In zijn eerste interview na het Astroworld-drama vertelde Travis dat hij pas een dag later hoorde wat er precies was gebeurd. Het geschreeuw om hulp tijdens zijn optreden zou hij niet gehoord hebben. "Het is gewoon bizar. Ik ben het type artiest dat de show stopzet zodra ik zoiets hoor", zei hij. "Je wilt ervoor zorgen dat de fans de aandacht krijgen die ze verdienen. Elke keer dat ik zoiets meemaakte, stopte ik de show om te checken of iedereen oké was. Ik ga af op de energie van de fans, maar ik hoorde het simpelweg niet."

Nieuw veiligheidsprotocol

Travis, die op dit moment veel rechtszaken aan zijn broek heeft hangen, is op dit moment in gesprek met verschillende burgemeesters voor het opzetten van een nieuw veiligheidsprotocol voor grote evenementen. Dit om ervoor te zorgen dat een soortgelijk drama nooit meer zal plaatsvinden. TMZ heeft een overzicht van de doelstellingen bemachtigd. "We zullen ons volop focussen op nieuwe technologieën en innovaties die manieren bieden om deze uitdagingen aan te gaan", luidt een van de doelstellingen.

Ster advertentie
Ster advertentie