Up 2 Date

2Pac krijgt eigen straatnaam in Oakland: "Hij zou hier trots op zijn geweest"

foto: YouTube: ABC7 News
  1. Newschevron right
  2. 2Pac krijgt eigen straatnaam in Oakland: "Hij zou hier trots op zijn geweest"

Op de MacArthur Boulevard in Oakland, California, is een deel van de straat vernoemd naar 2Pac. Vanaf nu zal het deel tussen Van Buren en Grand Avenue zal voortaan Tupac Shakur Way heten. Afgelopen vrijdag vond een ceremonie plaats voor de onthulling van de straatnaam met vrienden, familie en fans van de overleden rapper.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2Pac in Oakland

De legendarische rapper overleed op de jonge leeftijd van 27, toen hij werd neergeschoten in Las Vegas. In zijn korte leven werd hij een van de grootste iconen van niet alleen hiphop, maar alle muziek en popcultuur wereldwijd. De artiest bracht belangrijke thema's zoals politiegeweld tegen zwarte mensen aan het licht en kwam bijvoorbeeld op voor het goed behandelen van vrouwen. 2Pac was een van de artiesten die bijdroeg aan de enorme groei in populariteit van hiphop. Volgens Complex begon zijn carrière in de muziekindustrie bij Digital Underground, een hiphopgroep uit Oakland. Ook nam hij hier zijn eerste soloplaat op.

Reacties Tupak Shakur Way

De zus van 2Pac, Sekyiwa 'Set' Shakur, zei over de ceremonie voor Tupac Shakur Way: "Dit is een moment waarvan ik weet dat mijn broer er trots op geweest zou zijn. Het creeeren van liefde en vrede in de gemeenschap van Oakland was voor hem het belangrijkst. Het betekende veel voor hem om veiligheid te kunnen vertegenwoordigen voor zijn mensen." Het raadslid achter het initiatief om de straat naar 2Pac te vernoemen, vertelde dat de stadsraad unaniem had besloten de straatnaam aan te passen. Hiermee bevestigde ze wat zijn zus zei over hoe geliefd en breed gedragen haar broers nalatenschap is in de stad. "Diezelfde dingen die 2Pac maakte wie hij was, waar hij voor vocht en wat hij probeerde uit te lichten met zijn muziek, zijn de dingen waar we vandaag de dag voor vechten", zei het raadslid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moordzaak 2Pac

De onopgeloste moordzaak van 2Pac kreeg de afgelopen maanden veel aandacht, omdat er nieuw bewijs zou zijn verkregen. Er wordt vermoed dat verdachte Duane 'Keffe D' Davis achter de moord zou zitten. Eerder deze week pleitte de verdachte echter niet schuldig aan de moord op de legendarische rapper.

Ster advertentie
Ster advertentie