Entertainment

Nooit eerder vertoonde beelden van 2pac vlak voor dodelijke schietpartij opgedoken

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Nooit eerder vertoonde beelden van 2pac vlak voor dodelijke schietpartij opgedoken

Er zijn gisteren nooit eerder vertoonde beelden van de laatste momenten van 2pac opgedoken op het internet. In een korte video is te zien hoe 2pac, wiens echte naam Tupac Shakur was, een gezellig gesprek heeft met zijn vrienden en groepje fans vlak voordat hij werd neergeschoten. De beelden zijn opgedoken te midden van een nieuw onderzoek naar de dood van de raplegende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inval

Eerder deze maand opende de politie van Las Vegas opnieuw een onderzoek in de moordzaak rond 2pac. De politie doorzocht het huis van Paula Clemons, de vrouw van Duane 'Keefe D' Davis, in Henderson, Nevada. Beelden op social media toonden de inval, waarbij agenten via een megafoon bevelen gaven aan twee personen in het huis. Keefe D is de neef van Orlando Anderson, de hoofdverdachte in het moordonderzoek. Anderson stierf in 1998 en is dan ook nooit aangeklaagd voor de moord op de rapper.

Keefe D heeft na de dood van Anderson in verschillende interviews en documentaires wel uitvoerig gesproken over de moord op 2Pac. Daarnaast heeft hij in 2019 een boek uitgebracht genaamd Compton Street Legend. In dat boek bekent hij dat hij op de avond van 2Pac's dood in de auto zat met Anderson en nog twee anderen, en dat hij zijn neef het pistool heeft gegeven.

Kogels

Tijdens de zoekactie in het huis van Keefe werden laptops, harde schijven, foto's, tijdschriftartikelen en manuscripten gevonden, maar ook kogels. Deze worden forensisch getest om te achterhalen of ze enige link hebben met de kogels die zijn aangetroffen in het lichaam van 2Pac of op de plaats delict.

De moord

2pac werd in 1996 voor een stoplicht in Las Vegas neergeschoten. Hij overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. De raplegende, die onlangs nog een een ster op de beroemde Hollywood Walk Of Fame kreeg, was toen slechts 25 jaar oud.

Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie de moord heeft gepleegd. Er is dan ook nooit iemand voor de moord aangehouden. Wel zijn er allerlei theorieën, waarvan de bekendste is dat Anderson de schutter was. 2Pac zou op de avond van zijn dood namelijk ruzie hebben gehad met Anderson.

Ster advertentie
Ster advertentie