Entertainment

Ring van 2Pac geveild voor een miljoen dollar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ring van 2Pac geveild voor een miljoen dollar

In New York werd afgelopen dinsdag een ring geveild die door Tupac Shakur zelf ontworpen werd en die de rapper droeg tijdens zijn laatste optreden bij de MTV Awards in 1996. Het sieraad werd geveild voor ongeveer een miljoen dollar.

Hoog bedrag

De verkoop van de ring was onderdeel van een speciale veiling om vijftig jaar hiphop te vieren. Het veilinghuis Sotheby's dacht eerst dat de kroonvormige ring met goud en diamanten ongeveer 300.000 dollar waard zou zijn. Maar het uiteindelijke winnende bod was veel hoger. Hierdoor is het nu het duurste hiphop-voorwerp dat ooit is verkocht, volgens het veilinghuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontwerp

In de ring staat Pac & Dada 1996 gegraveerd, dit verwijst naar 2Pac's vriendin Kidada Jones. Het sieraad werd te koop aangeboden door de rapper zijn peettante Yaasmyn Fula. 2Pac liet zich inspireren door een boek genaamd The Prince van de Italiaanse filosoof Niccolò Machiavelli, dat hij las toen hij in de gevangenis zat. De ring is ontworpen in de stijl van de kronen die vroeger door middeleeuwse koningen in Europa werden gedragen, zo zei het veilinghuis. Volgens muziektijdschrift Rolling Stone wilde de rapper de ring laten maken om zichzelf als het ware te kronen.

Ster advertentie
Ster advertentie