Up 2 Date

Moordverdachte van 2Pac claimt onschuldig te zijn

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Moordverdachte van 2Pac claimt onschuldig te zijn

De voormalige bendelid Duane 'Keefe D' Davis, die ervan verdacht wordt 2Pac te hebben vermoord, claimt onschuldig te zijn in de moordzaak. De 60-jarige verscheen afgelopen donderdag voor de rechter in Las Vegas.

Nieuwe advocaat

Keefe D werd in de rechtbank bijgestaan door een pro deo advocaat, zo meldt Pitchfork. Eerder werd hij bijgestaan door de veelgeprezen raadsman Ross Goodman, bekend van spraakmakende rechtszaken zoals die van comedian Jerry Lewis en vechtsporter Nick Diaz. Keefe D en Goodman bereikten echter geen overeenstemming over de betalingsvoorwaarden, waardoor ze de samenwerking beëindigden.

7 september 1996

2pac werd op 7 september 1996 neergeschoten tijdens een drive-by. Bij een stoplicht nabij de Las Vegas Strip kwam een witte Cadillac met vier inzittenden tot stilstand naast de BMW waar de rapper samen met platenbaas Suge Knight in reed. Vanaf de achterbank van de Cadillac werden zo’n veertien kogels afgevuurd. Vier daarvan raakten 2Pac en één raakte Suge Knight in het hoofd. Pac werd in kritieke toestand opgenomen in The University Of Nevada Medical Centre en bezweek op 13 september aan zijn verwondingen.

Ontwikkeling in moordzaak

In juli opende de politie van Las Vegas opnieuw de moordzaak rond 2Pac. De politie doorzocht het huis van Paula Clemons, de vrouw van Duane 'Keefe D' Davis, in Henderson, Nevada. Beelden op social media toonden de inval, waarbij agenten via een megafoon bevelen gaven aan twee personen in het huis. Keefe D werd uiteindelijk eind september gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op 2Pac.

Interviews

Keefe D heeft sinds 2011 in verschillende interviews en documentaires uitvoerig gesproken over de moord op 2Pac. Daarnaast bracht hij in 2019 een boek uit genaamd Compton Street Legend. In dat boek bekent hij dat hij op de avond van 2Pacs dood in de auto zat met Anderson en nog twee anderen, en dat hij zijn neef het moordwapen overhandigde.

Ster advertentie
Ster advertentie