Music

Giovanca op muzikale zoektocht op Cuba

  1. Newschevron right
  2. Giovanca op muzikale zoektocht op Cuba
VIDEO: Zangeres Giovanca is in april naar het muzikale Cuba gevlogen voor een mooie fotoshoot voor JAN-magazine in de straten van Santiago. Het tweede doel was het maken van muziek met echte Cubaanse artiesten. Ze maakte een videoreport van haar muzikale zoektocht in het land van Fidel Castro.

In de video zie je hoe Giovanca vervoert wordt in een Amerikaanse oldtimer en langs afgebladerde gebouwen in pastelkleuren rijdt. Ze is onderweg naar een groep Cubaanse muzikanten. De maraca's, trompetten en conga's zorgen voor swingende Cubaanse taferelen tijdens haar zonnige reis door het land van Che Guevara en la Revolución.

Overgrootvader

Voor Giovanca was het extra speciaal, omdat haar overgrootvader op Cuba heeft gewoond. "In een klein huisje, ergens tussen al dat groen. Zo heb ik wel een uur voor me uitgekeken, over het gebied heen. Me voorstellend hoe hij muziek maakte..."

De Nederlandse zangeres bewondert het land. Giovanca vindt het prachtig dat er een warme en swingende vibe in het land hangt, terwijl de meeste mensen het moeilijk hebben. Zo leeft een groot deel van de bevolking in armoede, komen ze moeilijk van het eiland af en hebben ze amper toegang tot het internet. Het land biedt volgens de inwoners weinig vrijheid, maar toch blijft het een betoverende plek voor de zangeres. Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn tijdens de trip!




Ster advertentie
Ster advertentie