Music

Beyoncé schrijft geschiedenis als eerste zwarte vrouw met nummer 1-country album

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé schrijft geschiedenis als eerste zwarte vrouw met nummer 1-country album

Beyoncé is de eerste zwarte vrouw die een nummer één-album in de Amerikaanse countryhitlijst heeft weten te behalen. Deze mijlpaal heeft de zangeres bereikt met haar nieuwe album Cowboy Carter. Het eerste country-album van de zangeres bevat een andere sound dan haar voorgaande albums. Desondanks zijn fans razend enthousiast over haar nieuwe sound.

Cowboy Carter

Beyoncé is de eerste zwarte vrouw ooit die in de countryhitlijst een nummer één positie heeft behaald. Cowboy Carter is alweer het achtste album van de zangeres, waarmee ze ook op de Billboard 200 op nummer één staat. Dit wist ze allemaal te bereiken door 407.000 exemplaren van haar country-album te verkopen. Hierdoor heeft Beyoncé al de beste weekcijfers van het jaar op haar naam staan. Haar nieuwste album werd niet alleen goed ontvangen in Amerika, maar ook in Nederland. Beyoncé kwam hier namelijk ook op nummer één in de Nederlandse Top 100 te staan met Cowboy Carter.

Ervaringen met discriminatie

Beyoncé's album Cowboy Carter is geïnspireerd op haar eigen ervaringen met discriminatie. Zo voelde ze zich jaren geleden niet welkom in de country-scene. "Maar vanwege die ervaring ben ik dieper in de geschiedenis van de countrymuziek gedoken en heb ik het rijke, muzikale archief bestudeerd", schreef ze op haar Instagram. Beyoncé ontving de afgelopen tijd veel kritiek, omdat een hoop fans niet begrijpen waarom ze een andere muzikale richting insloeg. "De kritiek die ik kreeg toen ik voor het eerst in dit genre begon, dwong me om voorbij de beperkingen te gaan die me werden opgelegd. Dit album is het resultaat van mezelf uitdagen en de tijd nemen om genres om te buigen en met elkaar te vermengen", liet de zangeres weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rockalbum

Fans zijn ervan overtuigd dat de wereldster na haar countryalbum weer een geheel andere muzikale richting in zal slaan en haar rock-era zal betreden. Cowboy Carter is namelijk het tweede album van Beyoncé's trilogie. Het is dus zeker dat het niet lang zal duren voordat er een derde album wordt uitgebracht. "Ik zeg het je: Beyoncé's nieuwe album wordt een rockalbum", schrijft een fan via X. Een ander zegt dat de trilogie compleet is als Beyoncé op haar nieuwe album met een track genaamd Raw Honey komt. Verwijzend naar twee andere tracks Pure/Honey en Sweet Honey Buckiin' op haar voorgaande albums.

De Beyhive lijkt volledig op te gaan in de gedachte van een nieuw rockalbum. Zo laten fans hun fantasie de vrije loop en delen zij op X welke covers en welke rockbands ze terug hopen te zien op het vermeende rockalbum. Zo zegt de een: "Als 'Act III' een rockalbum is, dan moet Beyoncé echt een cover maken van Rock Me Baby van Tina Turner." Een ander hoopt dat Beyoncé een cover opneemt van de track Black Betty van Ram Jam. "De nummers uit de jaren '70 zijn nu niet meer weg te denken uit de zwarte queer DJ-scene waar housemuziek gedraaid wordt", voegt de fan eraan toe. Ten slotte worden er verschillende rockbands getagd in de hoop dat Beyoncé mat hen zal samenwerken, mocht er inderdaad een rockalbum in het verschiet liggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie