Music

Gikkels: Regering beslist op emotie, niet op verstand

  1. Newschevron right
  2. Gikkels: Regering beslist op emotie, niet op verstand
De landelijke politiek is volgens Gikkels te negatief en te veel gebaseerd op emoties. De rapper toont in zijn nieuwste XTip 'Herboren' een kijkje in de wereld zoals hij het ziet. "We leven in een tijd waarin kennis niet meer de overhand heeft. Alles is gebaseerd op emotie."

Mauro

Gikkels noemt de uitzetting van Mauro, als een actueel voorbeeld van de rare beslissingen die het kabinet neemt op basis van emotie. "De regering laat zien dat ze tegen iets zijn en blijven daarbij. Ook als ze de rest tegenwerken." Ze kunnen ook gastvrij zijn in plaats van "Geen buitenlanders en inkorten op alles".

Vergrootglas

Gikkels vindt het onzin dat de politiek zegt dat de multiculturele samenleving is mislukt. "Ik denk dat je met positieve energie, mensen stimuleert om naar positieve dingen te kijken. Als je continu een vergrootglas legt op negativiteit, wat nu gedaan wordt. Dan ontstaat een Nederland zoals die nu is." Als Gikkels in de landelijke politiek beland, dan wil hij eerst verduidelijken dat we allemaal Nederlanders zijn. "En niet dingen in hokjes plaatsen of continu kaderen."

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/gikkels-interview-start-okt2011.mp3{/audio}

Combine People 2 Powermove

Gikkels is naast rapper en politicus ook druk bezig met het jongerenproject Combine People 2 Powermove. De rapper coacht jongeren om de leefbaarheid in de Bijlmer en omstreken te verrijken. Een aantal projecten zijn al geslaagd en de volgende move is volgens organisatoren Cheyenne en Quinlan het organiseren van stagemarkt-dagen, met als einddoel: lezingen geven.

Verrijking

"Je bent gretig, wilt wat, maar weet niet waar je moet beginnen of aankloppen," aldus Gikkels. Daarom investeert hij zijn tijd in het project. Het gaat volgens de rapper om het verrijken van elkaar. Hij gaat er vanuit dat de huidige generatie Combine People 2 Powermove andere jongeren kan inspireren tot grotere successen.

Ster advertentie
Ster advertentie