Music

VIDEO: Stopt Jayh echt met het maken van muziek?

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Stopt Jayh echt met het maken van muziek?
Jayh Jawson liet op 31 oktober op Twitter weten dat hij gaat stoppen met muziek: "Voor de mensen die het nog niet door hadden, ik heb gister besloten dat ik definitief ga stoppen met muziek... Zie het nut niet meer." Veel mensen reageerden met onbegrip op het onverwachte nieuws. De zanger/rapper was immers al een paar jaar goed op dreef.

Tot voor kort wilde hij niet op vragen van de pers ingaan. Afgelopen zaterdag besloot Jawson toch aan te schuiven bij Weekend Wax om toelichting te geven op zijn verstuurde tweets.

Ontevreden
De reden waarom Jayh had gezegd te stoppen, was niet omdat hij een ontevreden gevoel had over de resultaten, maar omdat hij niet blij was met waar hij stond in zijn privéleven. Bepaalde verhoudingen liggen volgens hem scheef. De zanger kan bijvoorbeeld door zijn succes niet over straat zonder herkend te worden, maar hij kan desondanks geen hypotheek krijgen. Jawson heeft bovendien ook een aantal diploma's op zak. Dit heeft hem aan het denken gezet. Door het teleurstellende gevoel besloot hij te stoppen met het maken van muziek.

Muziek
Jayh heeft niet beseft dat hij met zijn bericht zoveel mensen heeft teleurgesteld. "Ik heb een hoop fans laten schrikken. Ik had toch ook niet in de gaten dat zoveel mensen op me aan het letten waren. Ik was gewoon m'n ding aan 't doen, ik treed op voor het volk en ga weg voor 't applaus", aldus de zanger. Jawson gaf echter aan niet helemaal te stoppen met muziek, hij doet alleen een paar stappen terug. Achter de schermen blijft hij wel produceren en schrijven. Als hij voor een film een nummer moet maken, gaat hij dan ook niet moeilijk doen.

Spijt van zijn twitterberichtje heeft hij niet, sterker nog, hij is er blij mee: "Ik ben achter heel veel dingen gekomen van mezelf en anderen." Jawson wist hierdoor wie er wel en niet achter hem stonden. Er waren een paar mensen waar hij niet van had verwacht dat ze hem niet supporten. Namen van deze personen wilde hij niet noemen.

Verrast
Jayh wist niet dat hij ooit de eerste plek had veroverd met zijn debuutnummer 'Mijn Baby'. De zanger begon te springen in de FunX studio en riep "Ik ga niet stoppen gek!". Hij kreeg ook een FunX award overhandigd voor het behalen van de nummer één positie in de XChart met Darryl's track 'Het Maakt Niet Uit'. "O ja, ik moest hem zowieso nog ophalen", zei Jawson na het ontvangen van zijn award. Hij was blij dat hij er nog een moet krijgen voor zijn hit 'Mijn Baby'.


Ster advertentie
Ster advertentie