Music

Fresku dropt gloednieuw album 'In de Lucht Deel 1' op zijn verjaardag

foto: YouTube: Fresku
  1. Newschevron right
  2. Fresku dropt gloednieuw album 'In de Lucht Deel 1' op zijn verjaardag

Fresku is vandaag een jaartje ouder geworden en viert zijn 35e verjaardag op speciale wijze: namelijk met de release van zijn gloednieuwe soloalbum In de Lucht Deel 1. Zoals de titel doet vermoeden is het album het eerste deel in een tweeluik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onbevangen

Het twaalf tracks-tellende album is vrijwel volledig geproduceerd door Mucky en VYNK met uitzondering van de singles Motion en Dankbaar, waaraan respectievelijk producers Sherwin Fonzie Martis en Avedon meewerkten. Daarnaast bevat het album gastbijdrages van niemand minder dan Yssi SB, Shady, Gianski en de Palestijnse zangeres Nia Barghouti. Hoewel Fresku op het album wat meer onbevangen klinkt dan voorheen snijdt de rapper zoals vanouds actuele thema's aan. Zo heeft hij het op de track Iedereenzaam over de invloed van sociale media op jongeren en over de politieke situatie in Palestina op de track Sumud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw begin

In de Lucht Deel 1 volgt twee jaar na het album In het Diepe, wat Fresku's laatste release was bij Top Notch. Eerder dit jaar begon Fresku zijn eigen platenlabel Baranka Music waarop hij inmiddels vier singles en nu dus zijn eerste independent album op heeft uitgebracht. Naar eigen zeggen voelt de plaat dan ook als een nieuw begin. "In de Lucht voelt al met al als een nieuw debuut. Dat heeft er ook mee te maken dat dit mijn eerste independent release wordt . Na twaalf jaar Top Notch was het daar tijd voor: een nieuw hoofdstuk", aldus de rapper in een voetnoot bij het album.

Ster advertentie
Ster advertentie