Music

Dr. Dre is klaar met opnames van zijn nieuwe album 'Casablanco'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Dr. Dre is klaar met opnames van zijn nieuwe album 'Casablanco'

Dr. Dre heeft goed nieuws voor zijn fans. De legendarische producer en rapper heeft onlangs de opnames van zijn nieuwe album Casablanco afgerond, zo liet hij weten via Instagram. Ook kondigde Dre aan dat hij de volledige plaat in samenwerking met de Britse r&b-zangeres Marsha Ambrosius heeft gemaakt.

"Beste werk tot nu toe"

In de caption van de Instagrampost zegt Dr. Dre dat hij genoten heeft van de opnamesessies van Casablanco en dat het zijn beste werk tot nu toe is. In het verleden hebben Dre en Marsha Ambrosius meermaals samengewerkt. Zo stond de zangeres op onder andere de tracks Genocide, All in a Day's Work en Satisfaction van het album Compton. Helaas moeten fans nog even wachten op Casablanco aangezien een releasedatum nog onbekend is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vierde album

Dr. Dre heeft gedurende zijn ruim dertig jaar lange carrière drie soloalbums uitgebracht, waaronder de klassiekers The Chronic en 2001 die respectievelijk in 1992 en 1999 uitkwamen. In 2015 volgde hij 2001 op met het album Compton, dat geïnspireerd was door de film Straight Outta Compton. Dat Dr. Dre een nieuw album klaar heeft liggen is op z'n minst opmerkelijk te noemen, aangezien de rapper in 2015 zei dat Compton zijn laatste album zou zijn.

Afronding vechtscheiding

Los van de afronding van zijn nieuwe album is vorige week ook de vechtscheiding tussen Dr. Dre en zijn ex-vrouw Nicole Young officieel ten einde gekomen. Dre en Young waren 24 jaar met elkaar getrouwd en gingen in maart 2020 uit elkaar. In juni 2020 vroeg Young de scheiding aan, waarna de zaak vele wendingen nam. Young beschuldigde Dre van huiselijk geweld, iets wat hij altijd heeft ontkend, en het hebben van een aantal minnaressen.

Ster advertentie
Ster advertentie