Music

Drake schrijft geschiedenis en overstijgt Michael Jackson en Elvis Presley

foto: YouTube: Drake
 1. Newschevron right
 2. Drake schrijft geschiedenis en overstijgt Michael Jackson en Elvis Presley

Drake heeft meer muziek verkocht dan welke artiest in de geschiedenis ooit. Volgens de Recording Industry Association of America (RIAA) heeft de artiest meer dan 200 miljoen losse platen, permanente downloads en streams verkocht. Hiermee overstijgt Drake grote artiesten als The Beatles, Michael Jackson en Elvis Presley.

Drake

Drake luidde zijn 47e verjaardag op 24 oktober goed in, nadat de artiest hoorde dat hij maar liefst 14 nieuwe certificeringen van RIAA kreeg. Hij blijft geschiedenis schrijven en breekt record na record met zijn albums en singles. De volgende albums hebben meerdere platina platen gekregen:

 • Take Care (8x platina)
 • Nothing Was the Same (6x platina)
 • Thank Me Later (4x platina)
 • Certified Lover Boy (3x platina)
 • Her Loss (2x platina)

Daarnaast blijven de streams van zijn mateloos populaire tracks ook stijgen. De tracks die ook een certificering verdienden waren onder meer:

 • Laugh Now Cry Later ft. Lil Durk (6x platina)
 • Money in the Grave ft. Rick Ross (6x platina)
 • Knife Talk ft. 21 Savage en Project Pat (5x platina)
 • Wants and Needs ft. Lil Baby (5x platina)

De teller van het aantal verkochte platen, permanente downloads en streams staat nu op 223 miljoen. Hieronder vallen natuurlijk ook zijn diamanten tracks Hotline Bling, One Dance, God’s Plan en Sicko Mode ft. Travis Scott.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

RIAA

Drake deelde een sms-bericht van Mr. Morgan, van zijn platenlabel OVO Sound, via zijn Instagramstory. Hierin is te lezen dat Mr. Morgan de artiest feliciteert met zijn nieuwe mijlpaal. "We probeerden dit nieuws gisteren al met je te delen, maar we hebben heel veel certificeringen voor je kunnen bevestigen op je verjaardag", luidde het sms-bericht van Mr. Morgan. "Je bent de eerste artiest die de 200 miljoen heeft gepasseerd in de geschiedenis van RIAA."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vind jij Drake de beste artiest ooit? Vergeet dan niet op hem te stemmen in de DiXte 1000.

DiXte 1000

Van 4 november t/m 10 november is het weer tijd voor de FunX DiXte 1000: de hitlijst met jouw échte hits. Gun jij je favoriete artiest een plekje in de lijst? Stem dan nu!

Als je stemt maak je ook nog eens kans op kaartjes voor de FunX DiXte 1000 Expo op 3 november in Amsterdam. Tijdens deze exclusieve avond eren we de cultuur samen met jou, de artiesten, creatievelingen en de belangrijke spelers binnen de Nederlandse muziekindustrie. Maak je klaar voor een onvergetelijke avond! We vertellen het verhaal van onze grondleggers, modern icons en de iconen van de toekomst met een collectie van baanbrekende, belangrijke en inspirerende kunststukken. Een experience, met een optreden van een hele bekende mystery guest en nog veel meer!

Stem nu!

Ster advertentie
Ster advertentie