Music

Metro Boomin zegt zijn muziek niet meer te willen releasen via streamingplatformen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Metro Boomin zegt zijn muziek niet meer te willen releasen via streamingplatformen

Metro Boomin staat tegenwoordig bekend als een van de succesvolste producers van dit moment. Dat is ook terug te zien in de streams die hij behaalt. Het terugvinden van Metro Boomins nieuwe muziek op streamingdiensten lijkt echter verleden tijd te zijn. De 30-jarige producer gaf aan zijn muziek niet meer te willen releasen op streamingplatformen.

Opbrengsten streaming

Volgens HotNewHipHop zou Metro Boomin een screenshot hebben gedeeld waar middels een simpele rekensom uitgelegd werd dat artiesten maar een klein deel van de streamingopbrengsten in ontvangst nemen. "Je verdient 25 dollar aan één fan als hij je nummer een jaar lang twintig keer per dag beluistert.” Deze bedragen zijn het voor Metro Boomin kennelijk niet waard. Daarom maakte hij kenbaar nog maar één album te zullen uitbrengen via de streamingplatforms. Daarna zal de producer waarschijnlijk overgaan op andere manieren van distributie.

Successen

Metro Boomin kende veel successen met al zijn studioalbums. Momenteel staat de producer op bijna zestig miljoen maandelijkse unieke luisteraars. Mede daarom is hij een van de succesvolste producers. Zijn nummer Like That met Future en Kendrick Lamar behaalde in nog geen drie maanden tijd bijna 400 miljoen streams. Ook is zijn album Heroes & Villains het hiphopalbum dat het snelst de vijf miljard streams aantikte. Metro Boomin heeft altijd gezegd veel waarde te hechten aan het bouwen van een duurzaam merk. Het is op dit moment niet bekend of hij al plannen heeft voor een nieuw album.

Andere artiesten

Naast Metro Boomin, zijn er meer artiesten die in het verleden hun muziek niet uitbrachten op bepaalde streamingdiensten. Zo bracht Ye zijn album DONDA 2 nooit uit op Spotify en Apple Music. Daarnaast heeft ook Jay-Z zijn muziek voor een lange tijd van alle streamingdiensten afgehaald. Zijn muziek was destijds exclusief op zijn eigen platform Tidal te beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie