Entertainment

Kanye West brengt 'Vultures 2' niet uit op streamingdiensten: "Streaming is piraterij"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West brengt 'Vultures 2' niet uit op streamingdiensten: "Streaming is piraterij"

Kanye West en Ty Dolla $ign zouden hun tweede duo-album Vultures 2 afgelopen vrijdag uitbrengen, maar zoals we van Kanye gewend zijn, houdt hij zich niet altijd aan zijn woord. Deze keer heeft het alleen niets te maken met dat het album nog niet af is. De rapper heeft op Instagram namelijk laten weten dat hij het gewoonweg niet op streamingdiensten wil uitbrengen.

Niet op streamingdiensten beschikbaar

Kanye West heeft laten weten dat Vultures 2 niet op streamingdiensten zal worden uitgebracht. Op Instagram deelde hij een DM-gesprek met een van zijn fanaccounts, waarin hij hier meer over vertelde. "Ik heb 20 miljoen Instagram-volgers. Als vijf procent van mijn volgers het album koopt, dan hebben we een miljoen albums verkocht. Dat zijn 300.000 meer dan het grootste album van vorig jaar. We verkochten een miljoen items met Yeezy tijdens Super Bowl Sunday dus we weten dat dit mogelijk is", begint Kanye het gesprek.

Hierop reageerde het fanaccount dat er via X niet positief op dit nieuws werd gereageerd en dat de meeste mensen liever het album via een streamingdienst beluisteren. Kanye bleef bij zijn punt en schreef in het gesprek dat het fijn zou zijn als zijn community hem hierin steunde. "Streaming is eigenlijk gewoon piraterij." Later bevestigde hij ook dat het album voor twintig dollar verkocht zal worden via Yeezy.com.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Broer Ty Dolla $ign

Naast de uitgestelde releasedatum riep de cover art van Vultures 2 ook al veel vraagtekens op. Zo is er een man te zien die volledig gehuld is in zwarte kleding. In zijn handen houdt hij een foto vast van een andere man, die niet meteen door fans werd herkend. De man op de foto blijkt echter Ty Dolla $igns broer te zijn, die sinds 2015 levenslang vastzit voor moord.

Hoewel fans er ook meteen van uitgingen dat Kanye op de cover stond, weerlegde Ty Dolla $ign dit met een reactie onder de Instagram-post. Hij liet namelijk weten dat hij de man in het zwart is die de foto vasthoudt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie