Music

Kanye West en Ty Dolla $ign hebben nummer 1-positie behaald: "Geweldige tijd"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West en Ty Dolla $ign hebben nummer 1-positie behaald: "Geweldige tijd"

Kanye West en Ty Dolla $ign hebben met Vultures I een nummer 1-positie weten te behalen op de Billboard 200. Hoewel het album niet meteen op Spotify te beluisteren was en zelfs voorgoed van Apple Music dreigde te verdwijnen, heeft Vultures I een hele goede eerste week gedraaid.

Nummer 1-positie

Het duurde lang voordat het album uitkwam, maar dat lijkt fans helemaal niets uit te maken. Zo heeft Vultures I in de eerste week zo'n 167,8 miljoen streams behaald en voor een nummer 1-positie binnen de Billboard 200-lijst gezorgd. Kanye liet aan Complex weten dat hij erg blij is met de resultaten en dat het "een geweldige tijd is".

Dit is alweer Kanye's elfde album dat een eerste plek binnen de lijst heeft behaald. Zo wist hij met Donda in 2021 ook op nummer 1 te staan. The Beatles houden het record voor de meeste nummer 1-albums, met in totaal negentien.

The Beatles hebben het record voor de meeste nummer 1's met negentien albums. Achter hen staat Jay-Z die dezelfde positie wist te behalen met veertien albums. Daarna delen Drake en Taylor Swift hun plek met dertien albums waarmee ze op één stonden

Verwijderd van Apple Music

Hoewel fans erg enthousiast over het album zijn, hebben Kanye en Ty Dolla $ign het toch wel erg lastig gehad. Zo heeft zangeres Donna Summer ervoor gezorgd dat het nummer Good (Don't Die) van het album werd gehaald. Ze had namelijk geen toestemming gegeven voor de sample van haar eigen I Feel Love, dat in 1977 uitkwam.

Ook Apple Music maakte het Ye en Ty Dolla $ign moeilijk. Zo bleek uit een verklaring van de streamingdienst dat het duo geen toestemming had om hun album hierop te publiceren. De twee kozen voor een andere weg, waardoor het hen toch lukte. Dit resulteerde erin dat de streamingdienst het album even offline haalde. Uiteindelijk was Vultures I niet lang daarna weer te beluisteren op Apple Music.

Ster advertentie
Ster advertentie