Music

Eminem's album hielp Ed Sheeran bij het overwinnen van zijn stotteren

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Eminem's album hielp Ed Sheeran bij het overwinnen van zijn stotteren

Ed Sheeran heeft onthuld dat Eminem's album The Marshall Mathers LP zijn stotterprobleem als kind heeft opgelost. Tijdens een optreden bij The Howard Stern Show vertelde Sheeran dat hij het album cadeau kreeg op negenjarige leeftijd en ontdekte dat hij minder stotterde tijdens het meerappen met de teksten. ''Door de teksten mee te rappen, verdween mijn stotteren.''

The Marshall Mathers LP

Toen Ed Sheeran nog een kind was, worstelde hij met stotteren en volgde hij logopedie om er overheen te komen. ''Ik probeerde verschillende vormen van logopedie. Op negenjarige leeftijd kreeg ik van mijn oom The Marshall Mathers LP en hij zei tegen mijn vader: 'Deze artiest is de volgende Bob Dylan, je moet hem dit laten luisteren.' Door dat album te leren en de rapteksten keer op keer te rappen, verdween mijn stotteren'', aldus Sheeran.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vriendschap

Ed Sheeran sprak ook over zijn vriendschap met Eminem, die is ontstaan sinds ze elkaar voor het eerst ontmoetten in 2017. Volgens Sheeran hebben ze in de afgelopen zes jaar een sterke band opgebouwd, waarbij ze samen aan drie nummers hebben gewerkt en twee keer samen hebben opgetreden.

Vorig jaar verrasten Ed Sheeran en Eminem het publiek met een gezamenlijk optreden van Stan, de hit van Eminem uit 2000 met Dido, ter ere van Eminem's opname in de Rock and Roll Hall of Fame. Sheeran herinnert zich dat hij een telefoontje kreeg om het duet te doen. Hoewel hij druk bezig was met het opnemen van een videoclip, kon hij deze unieke kans niet afslaan: ''Ik kon gewoon geen nee zeggen. Het was te goed om te laten schieten.'' Ondanks de hectiek besloot Sheeran direct na het filmen van zijn videoclip een vliegtuig te nemen naar de locatie van het optreden. ''Het was absoluut de moeite waard'', aldus Sheeran.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stotteren

Sheeran sprak eerder al over het album van Eminem dat hem hielp zijn stotteren te overwinnen. In 2015 vertelde hij tijdens het Free Voices Changing Lives Benefit Gala van het American Institute for Stuttering: ''Ik leerde elk woord van dat album uit mijn hoofd. Eminem rapt snel, melodieus en percussief, en het hielp me echt om van het stotteren af te komen.''

Ster advertentie
Ster advertentie