Music

50 Cent krijgt zijn eerste diamanten status voor 'In Da Club'

foto: EPA - Balazs Mohai
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent krijgt zijn eerste diamanten status voor 'In Da Club'

De megahit van 50 Cent 'In Da Club' heeft een diamanten certificering gekregen van de Recording Industry Association of America (RIAA). Dit is het allereerste nummer van de rapper dat een diamanten certificering heeft behaald.

'In Da Club'

De cijfers van het door Dr. Dre en Mike Elizondo geproduceerde nummer liegen er niet om. In Da Club heeft namelijk meer dan 1,2 miljard Spotify-streams en de teller van zijn muziekvideo op YouTube staat op maar liefst 1,8 miljard views. De single uit 2003 blijft wereldwijd gemiddeld zo'n 42 miljoen streams per week halen. Met de diamanten status is In Da Club het 43e hiphopnummer dat een diamanten certificering krijgt.

50 Cent heeft twee Instagramposts gewijd aan dit memorabele moment. In de eerste post zien we de albumhoes van zijn negenvoudig platina blockbuster-debuut Get Rich or Die Tryin'. Daarnaast is er ook een afbeelding van de diamanten certificering aanwezig, terwijl de iconische birthday song op de achtergrond draait. "'In Da Club' heeft officieel 'Diamond' bereikt.10.000.000 singles verkocht. Ik voel me goed, I'm that thing 50 Cent", schrijft de rapper bij zijn post.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

50 Cent

Bij zijn tweede post schrijft hij: "Diamanten zijn voor altijd. Yo, that thing 50 Cent is geen grap." Momenteel is de artiest bezig met zijn Final Lap Tour ter ere van zijn Get Rich or Die Tryin-album die meer dan twintig jaar geleden uitkwam. In een interview met XXL in juli zei hij dat het een lange tour met 93 data zou worden, die de artiest niet snel weer zal maken. "Het wordt een van de grootste hiphoptours van het jaar, want het zal het jaar erop nog doorgaan", aldus 50 Cent. Hij voegt eraan toe dat hij met deze tour letterlijk over de hele wereld reist. "Wanneer andere artiesten zeggen dat ze op wereldtournee gaan, maken ze een klein rondje, maar dat is geen wereldtournee." De artiest liet weten dat de cirkel nu rond is met zijn muziek

Ster advertentie
Ster advertentie