Music

DaBaby draagt nieuwe EP op aan zijn overleden broer

foto: YouTube: DaBaby
  1. Newschevron right
  2. DaBaby draagt nieuwe EP op aan zijn overleden broer

DaBaby heeft vannacht een nieuwe EP gedropt ter nagedachtenis van zijn broer, die eerder deze maand zelfmoord pleegde. My Brothers Keeper (Long Live G) is een zevendelig project met emotionele tracks over zijn broer. Op het project zijn onder andere samenwerkingen te horen met Meek Mill, Polo G en NoCap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

My Brothers Keeper

DaBaby vertelt op de eerste track My Brothers Keeper over zijn kindertijd met zijn broer: "Though you was the oldest so you got it worst. I was the baby so I got it easy. Remember us cussin' and fightin' in church. The look mommy gave us, knew we was gettin' hurt."

Ook gaat hij in op de pijn die hij voelt door zijn dood. "Bruh, I been hurt, ain't had not feelings since we lost you. Feel like a prisoner of my mind, no one to talk to. Never let depression go unchecked, that shit'll cost you", rapt hij op de eerste track My Brothers Keeper. Met deze line wil hij zijn pijn uiten, maar ook mensen duidelijk maken dat je depressiviteit niet moet negeren, omdat het fataal kan worden.

Broer

DaBaby's oudere broer Glen Johnson kampte lange tijd met mentale problemen en pleegde op 3 november zelfmoord. Volgens TMZ maakte Johnson vlak voor zijn dood een filmpje waarin hij zei dat hij veel heeft geleden en toe was aan rust. Johnson had drie dochters en een zoon.

Kort na het nieuws over zijn overlijden postte DaBaby lyrics van zijn track Intro op Twitter, waarin hij meer vertelde over de struggles van zijn broer. "My brother be thinkin' that we don't love him and let him struggle like we ain't family. Like I won't give up all, I got to see you happy n*gga." Ook wilde de rapper meer awareness creëren voor depressie. Op Twitter schreef hij: "Als je niet over een depressie heenkomt, zoek hulp! Als je een dierbare ziet die met depressie worstelt, zorg dan dat ze geholpen worden."

foto: Instagram: DaBaby

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

FunX Fresh op Spotify

Ben je benieuwd wat voor nieuwe muziek er nog meer is uitgekomen? Check dan de FunX Fresh-playlist op Spotify. Die wordt elke vrijdag aangevuld met de lekkerste nieuwe releases uit binnen- en buitenland, zodat jij niks hoeft te missen.

Ster advertentie
Ster advertentie