Music

50 Cent staat 28 september in de Ziggo Dome

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent staat 28 september in de Ziggo Dome

Op 6 februari 2003 bracht 50 Cent zijn succesvolle debuutalbum uit genaamd Get Rich or Die Tryin'. Om het twintigjarig jubileum van zijn debuutalbum te vieren, gaat de rapper voor de allerlaatste keer op wereldtournee. Op 28 september trapt hij het Europese deel van The Final Lap-tour af in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Intensief programma

"Jullie hebben lang genoeg gewacht", schrijft 50 Cent bij de aankondiging van The Final Lap-tour op Instagram. Op 21 juli trapt de rapper het eerste deel van zijn tour af in Utah. Op 17 september geeft hij zijn laatste optreden in deze reeks in Noord-Amerika.

Op 28 september trapt hij het Europese deel van zijn tour af in Amsterdam, waarna hij na nog een hele reeks Europese concerten op 12 november eindigt in Birmingham. Het wordt een intensief programma voor de 47-jarige rapper; hij geeft in een tijdsbestek van 3,5 maand zo'n 64 shows.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Special Guest

50 komt niet alleen. Hij neemt als speciale gast Busta Rhymes mee op tour. De fans in Noord-Amerika hebben nog meer geluk. Bij die shows zal ook Jeremih aanwezig zijn. 50 Cent sluit daarbij niet uit dat de tour nog zal worden uitgebreid en hij wellicht nog meer speciale gasten meeneemt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Get Rich or Die Tryin'

Get Rich or Die Tryin' ontstond nadat 50 Cent een platendeal tekende bij Eminem. De bekende rapper ging meteen met 50 aan de slag met het schrijven en opnemen van het succesvolle debuutalbum. Ook Dr. Dre zag het wel zitten met het nieuwe talent van Eminem. Hij besloot de executive producer van het toen nog aankomende album te worden. Het album met nummers als In Da Club, 21 Questions, P.I.M.P. werd grootst onthaald en won meerdere prijzen.

Tweede carrière

Wellicht dat 50 Cent zich na zijn laatste tour compleet wil gaan focussen op zijn tweede carrière. De rapper heeft de afgelopen jaren namelijk een succesvolle carrière opgebouwd als tv-producent. Zo is hij op dit moment met de gehele Power-franchise en de succesvolle serie BMF verantwoordelijk voor praktisch de helft van de programmering van het Starz-netwerk. Van beide series verschijnt dit jaar ook een nieuw seizoen, natuurlijk weer geproduceerd door 50 Cent.

Kaartverkoop

Kaartjes voor de laatste tour van 50 gaan volgende week vrijdag 12 mei om 10.00 uur 's ochtends in de verkoop bij Mojo. Wil je net iets meer kans maken op een kaartje? Meld je dan aan voor de Mojo nieuwsbrief. Op die manier maak jij kans om volgende week donderdag alvast een kaartje te kopen voor de echte verkoop begint.

Ster advertentie
Ster advertentie