News

Albert Heijn stopt vanaf het nieuwe jaar met verkoop vapes en sigaretten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Albert Heijn stopt vanaf het nieuwe jaar met verkoop vapes en sigaretten

Vanaf 1 januari 2024 is het niet meer mogelijk om sigaretten of andere soorten tabak bij Albert Heijn te kopen. De supermarktketen kondigde eerder dit jaar al aan dat ze hiermee zouden stoppen, omdat het vanaf 1 juli verboden is voor supermarkten om rookwaren te verkopen.

Verkoop tabakswaren

Albert Heijn begint eerder met het verkoopverbod rondom tabak. De reden hiervoor is dat de grote supermarktketen voorstander is van een rookvrije generatie. Zo luidt het statement op de website: "Om een blijvende gedragsverandering en een rookvrije generatie te realiseren is het van belang dat alle verkopende partijen en andere betrokken spelers, groot en klein, hier samen in optrekken."

Vapes

Het is vanaf 1 januari dus niet meer mogelijk om sigaretten of soortgelijke producten te kopen in Albert Heijn. Dit betekent ook dat vapes hier niet meer verkrijgbaar zijn. Toch kan het zijn dat de Albert Heijn bij jou in de buurt nog wel rookwaren verkoopt, omdat sommige filialen franchisewinkels zijn. Dit houdt in dat de winkel in handen is van een zelfstandige ondernemer die zelf bepaalt wat er wordt verkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie