News

Nadeche en Mootje vonden elkaar in een Amerikaanse club: "Na twee maanden trok hij bij me in"

foto: Danae photography
  1. Newschevron right
  2. Nadeche en Mootje vonden elkaar in een Amerikaanse club: "Na twee maanden trok hij bij me in"

In What You Know 'Bout Love delen verschillende koppels hun unieke liefdesverhalen. Deze keer is het de beurt aan Nadeche (23) en Mootje (23). Nadeche woont in Nederland en Mootje in de staat Virginia, Amerika. Ze hebben een lange afstandsrelatie, die zo sterk is, dat ze inmiddels al getrouwd zijn. De twee leerden elkaar kennen onder nogal bijzondere omstandigheden in een Amerikaanse club. Het koppel is inmiddels ook viraal gegaan door hun romantische avonturen te delen via social media.

Hi Mootje en Nadeche! Wat leuk dat jullie je verhaal met ons willen delen. Kunnen jullie ons vertellen over jullie eerste ontmoeting?

Mootje: "Ik had een baantje als beveiliger bij een club in Amerika en checkte ID-kaarten van mensen. Op een avond kwam Nadeche de club binnengewandeld en glipte ze langs de rij. Dus ik ben haar gevolgd om haar naar haar ID-kaart te vragen. Ze begon tegen me te schreeuwen en zei: 'Nee, nee ik heb mijn ID-kaart al laten zien aan jou.' Dus ik wilde haar eigenlijk uit de club zetten, toen haar vrienden er net aankwamen. Op dat moment zag ik dat we dezelfde vrienden hadden, dus heb ik haar laten gaan."

En toen vond je haar gelijk leuk?

Mootje: "De volgende dag kwam ze binnen en bood ze haar excuses aan. Toen heb ik haar weer binnengelaten en nu, 3,5 jaar later, zijn we getrouwd", zegt Mootje lachend. Nadeche onderbreekt hem en zegt: "Laat mij het maar vertellen. Ik woonde al voor vijf maanden in Amerika als au pair en ging er in mijn vrije tijd graag uit met vrienden. Een van mijn vriendinnen had iets met een goede vriend van Mootje, maar hun situationship verliep niet helemaal goed. Dus ik heb haar tijdens het stappen getroost. Mootje wist ook dat het niet helemaal lekker liep en wilde haar ook graag steunen. Zo zijn wij tweeën eigenlijk aan de praat geraakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dus zo is de vonk overgeslagen?

Nadeche: "Ja, ik heb hem die avond meegevraagd naar een afterparty en hij gaf me daarna een lift naar huis. Toen Mootje me afzette heeft hij me op date gevraagd voor de volgende dag. Sindsdien hebben we elkaar bijna elke dag gezien en twee maanden later is hij bij mij ingetrokken."

Oh, wow! Dat is dus heel snel gegaan?

Nadeche: "Ja, een paar dagen na onze eerste ontmoeting vroeg hij of ik zijn vriendin wilde zijn."

Mootje liet net al even vallen dat jullie getrouwd zijn. Is dat net zo snel gegaan?

Nadeche: "Ja, we hadden al in ons hoofd dat we wilden trouwen, maar dat werd steeds uitgesteld door corona. We zijn dit jaar op 12 mei getrouwd in Virginia. Misschien wel leuk om erbij te vertellen dat ik de trouwjurk al in huis had gehaald vorig jaar, omdat ik ergens al wist dat we dit jaar zouden gaan trouwen."

Wat leuk! En wie heeft het aanzoek gedaan?

Nadeche: "Mootje. Op een vrijdagavond toen ik terugkwam van stage heeft hij de hele dag met mijn moeder in de keuken gestaan. Hij had flink uitgepakt met allerlei lekkere gerechten en goede wijn. Mootje had mijn slaapkamer ook leuk aangekleed met een tafeltje en stoelen naast de kerstboom. Die avond heeft hij mij toen ten huwelijk gevraagd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jullie delen ook veel video's van jullie dagelijks leven en relatie via social media en jullie zijn ook al een aantal keer viraal gegaan. Zagen jullie dat aankomen?

Nadeche: "Nee, het kwam totaal onverwachts. Ik wilde eigenlijk de leuke dingen die we samen deden vastleggen voor mezelf, zodat ik het later terug kon zien als we een tijdje niet bij elkaar waren. De paar views die we toen kregen, namen we eerst niet echt serieus. Maar toen Mootje voor het eerst Sinterklaas en Kerstmis vierde in Nederland zijn we ineens viraal gegaan. Een van de video's kreeg tachtigduizend views binnen één week. Toen we dat zagen, wilden we het wel echt serieus nemen en er meer tijd en moeite in steken."

Wat kunnen we nog meer van jullie verwachten in de toekomst?

Nadeche: "We zouden het heel leuk vinden om meer content te maken over typisch Nederlandse dingen. Denk bijvoorbeeld aan koeien melken of op klompen lopen. Mootje is ook nog bezig met Nederlands leren, dus ik denk dat we daar ook wat meer mee gaan doen."

What you know ‘bout love?

Heb jij je grote liefde ontmoet terwijl je in de file stond op de snelweg? Ben jij al heel lang samen met je high school sweetheart en wil jij geheim delen? Voor een portrettenreeks zijn wij zijn benieuwd naar allerlei soorten liefdesverhalen! Heb jij een romantisch verhaal dat je wil delen? Meld je dan hier aan.

Benieuwd naar alle andere love stories? Je kunt ze allemaal hier teruglezen.

Ster advertentie
Ster advertentie