OMG

Afro-Amerikaanse jongen hardhandig opgepakt na gevecht met witte jongen

foto: Twitter: @BlackDiasporaV1
  1. Newschevron right
  2. Afro-Amerikaanse jongen hardhandig opgepakt na gevecht met witte jongen

Een Afro-Amerikaanse jongen uit New Jersey werd afgelopen zaterdag hardhandig aangehouden nadat hij verwikkeld raakte in een gevecht met een witte jongen in een winkelcentrum. De Afro-Amerikaan werd door twee agenten tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen, terwijl een andere agent de witte jongen naar een bankje trok.

Heftig gevecht

Op de beelden van het gevecht is te zien dat de twee jongens met elkaar aan het ruziën waren. De Afro-Amerikaanse tiener zei tegen de jongen dat hij "nu moest stoppen", maar kreeg vervolgens een vinger in zijn gezicht. Nadat hij de vinger van de jongen wegduwde, liep de ruzie uit op een heftig gevecht waarbij rake klappen over en weer werden uitgedeeld en de jongens over meubilair in het winkelcentrum vielen.

Niet veel later haalde de politie de jongens uit elkaar. Een van de agenten legde een knie op de rug van de Afro-Amerikaanse tiener, terwijl een andere agent hem in de boeien sloeg.

Trigger warning: De beelden hieronder kunnen als schokkend ervaren worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pestgedrag

De moeder van de Afro-Amerikaanse tiener heeft in een interview met NJ Advance Media laten weten dat de ruzie ontstond nadat haar 14-jarige zoon zijn vrienden wilde verdedigen. Volgens haar zou de 16-jarige witte jongen hen gepest hebben. Na het incident werd haar zoon meegenomen naar een beveiligingskantoor in het winkelcentrum, terwijl de andere tiener weg mocht. "Mij gaat het niet om het raciale aspect, maar het staat me tegen hoe de agenten met mijn zoon omgingen, terwijl ze geen vinger op de andere jongen legde", aldus de moeder.

Onderzoek naar optreden van agenten

De lokale politie heeft in een statement laten weten dat ze onderzoek doen naar het optreden van de twee agenten. "We zijn ons ervan bewust dat de beelden mensen binnen onze gemeenschap van streek hebben gemaakt. Daarom zijn we een intern onderzoek gestart."

Ster advertentie
Ster advertentie