OMG

Gezochte Franse seriemoordenaar duikt doodleuk op in bekende tv-show

foto: France 2
  1. Newschevron right
  2. Gezochte Franse seriemoordenaar duikt doodleuk op in bekende tv-show

Een Franse seriemoordenaar en verkrachter heeft in 2019 meegespeeld aan een bekende tv-show. François Verove werd jarenlang gezocht door de politie, maar maakte ondertussen doodleuk zijn opwachting in Tout Le Mond Veut Pendre Sa Place. Zo grapte hij met de presentator en kreeg hij veel applaus van het publiek. "Zijn deelname aan die tv-quiz bewijst dat hij zich nooit voor de buitenwereld verborgen heeft gehouden", aldus de politie over Verove, die in 2021 zelfmoord pleegde.

Moment of fame

In het programma op de zender France 2 spelen kandidaten een quiz tegen elkaar om de kampioen van dat moment te verslaan. François gebruikte zijn eigen voornaam en vertelde ook eerlijk over zijn beroep in het dagelijks leven. Zijn televisieoptreden duurde echter niet lang: na het geven van twee verkeerde antwoorden zat zijn 15 minutes of fame er alweer op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moordenaar en verkrachter 'Puistenkop'

François Verove wordt in Frankrijk gelinkt aan 31 verkrachtingen en moorden in en rondom Parijs. Van zijn slachtoffers kreeg hij de bijnaam 'le Grêle', oftewel 'Puistenkop'. Een compositietekening van zijn gezicht werd in 1986 voor het eerst in Franse media verspreid. Volgens het AD had hij toen net een 11-jarig meisje verkracht en vermoord. Haar lichaam lag halfnaakt in de kelder van de flat waar ze woonde. Ze bleek met een touw te zijn gewurgd en was met een mes in haar borst gestoken.

De gruwelijke daden van Verove stapelden zich in de jaren daarna op. Zo zou hij onder meer nog een 11-jarig meisje, 14-jarig meisje, 20-jarige vrouw en haar 38-jarige werkgever hebben vastgebonden, verkracht, ontvoerd, gemarteld of zelfs gekruisigd. De meeste lichamen werden levenloos aangetroffen. Hoewel de politie jarenlang alles op alles zette om 'Puistenkop' op te sporen, is het de autoriteiten nooit gelukt om hem te catchen.

foto: AFP

Een man die het lichaam van één van de slachtoffers vond, geeft uitleg op televisie (1986)

Gezin wist van niks

Verove pleegde in 2021 zelfmoord nadat hij werd opgeroepen voor een DNA-onderzoek. In zijn afscheidsbrief richtte hij zich tot zijn vrouw en twee kinderen. "Ik heb mensen kwaad aangedaan en heb onschuldigen vermoord. Ik denk aan jullie en aan de families van de slachtoffers." De seriemoordenaar en verkrachter schreef dat zijn laatste vergrijp in 1997 was. Zijn vrouw en kinderen waren al die tijd niet op de hoogte van zijn criminele verleden en wisten niet dat hij voortvluchtig was.

Ster advertentie
Ster advertentie