OMG

Spaanse bisschop neemt ontslag om liefde voor schrijfster van erotische romans

foto: Screenshot YouTube TV3foto: Screenshot YouTube TV3
  1. Newschevron right
  2. Spaanse bisschop neemt ontslag om liefde voor schrijfster van erotische romans

Bisschop Xavier Novell heeft ontslag genomen. De reden is opvallend: de 52-jarige Spanjaard is verliefd geworden op een schrijfster van erotische literatuur en wil met haar trouwen.

Verliefd

Xavier Novell is veruit de jongste bisschop van Spanje. Op 41-jarige leeftijd werd hij de bisschop van het Catalaanse stadje Solsona. Elf jaar later is hij verliefd geworden op de 38-jarige psycholoog en schrijfster Silvia. Nadat de twee een relatie kregen, besloot Xavier ontslag te nemen. Paus Franciscus heeft zijn verzoek in recordtijd gehonoreerd.

Versneld proces

Zo’n proces kan normaal gesproken maanden duren, maar volgens de Spaanse media ging de paus direct akkoord vanwege de aard van de zaak. Het verliefd worden op een vrouw én de wens om samen te wonen is volgens de Rooms-Katholieke Kerk een 'ernstige omstandigheid'. Ook het werk van Silvia zal een rol hebben gespeeld in het snelle handelen.

Oerconservatief

De oerconservatieve bisschop stond al langer onder vuur. Hij zette zich af tegen het beleid van de progressieve paus Franciscus en was voorstander van bijvoorbeeld ‘homogenezing’. Inmiddels is Xavier ingetrokken bij Silvia en haar kinderen in Manresa.

Ster advertentie
Ster advertentie