OMG

Disney World-medewerker redt vrouw van huiselijk geweld

foto: AFP/ Pexels
  1. Newschevron right
  2. Disney World-medewerker redt vrouw van huiselijk geweld

Een doodnormale werkdag van een Disney World-medewerker uit Florida kreeg onlangs een nogal onverwachte wending. Begin januari werd de werknemer - die in het callcenter werkt - namelijk gebeld door een vrouw die zogenaamd kaartjes wilde bestellen. De medewerker kreeg tijdens het gesprek het gevoel dat er meer aan de hand was en besloot hulp in te schakelen.

'Blijf van me af'

De medewerker merkte tijdens het telefoongesprek dat de vrouw aan de andere kant van de lijn zorgelijke dingen riep. Zo zei ze onder andere: "Ga weg!" en "Blijf van me af!". De werknemer kreeg het gevoel dat er meer aan de hand was en besloot de vrouw vragen te stellen die ze makkelijk kon beantwoorden. Zo vroeg de medewerker of ze daadwerkelijk belde om kaartjes te kopen. De vrouw antwoordde zenuwachtig 'nee', waarna de medewerker vroeg of iemand haar pijn deed. De vrouw zei 'ja'. Als laatste vraag vroeg de werknemer of de vrouw hulp van de politie nodig had, waarop ze ook 'ja' antwoordde.

Politie

De Disney World-werknemer wist genoeg en lichtte de politie in. Agenten konden de locatie van de vrouw traceren en stonden een paar minuten later aan de voordeur. Bij aankomst zagen ze inderdaad dat de vrouw mishandeld was. Volgens een politierapport maakten het slachtoffer en haar vriend ruzie over werk, waarna de man haar wurgde en sloeg. Volgens het slachtoffer zei haar vriend dingen als: "Je moet verdomme leren om je mond dicht te houden!" en "Ik ga je vermoorden!". De man zit momenteel vast en wordt verdacht van bedreiging, intimidatie en huiselijk geweld. Hij zal volgende week voor de rechter verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie