STER Advertentie
STER Advertentie

Is dit hoe de kantoormedewerker er in de toekomst uitziet?

Zaterdag 26 oktober 2019 - 10:51 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel zitten, slecht eten, weinig daglicht zien en continu naar een beeldscherm kijken: dat is voor veel mensen die op kantoor werken de dagelijkse realiteit. En dat is niet bepaald bevorderlijk is voor je gezondheid. Om dat duidelijk te maken hebben Britse deskundigen een wassen beeld gemaakt van hoe de kantoormedewerker van de toekomst er mogelijk uitziet. 

Emma

De 'collega van de toekomst' heet Emma. Ze heeft overgewicht, een grauwe huid, spataderen en - misschien nog wel het meest opvallende - een enorme bochel op haar rug. Ook heeft ze meer neus- en oorhaar, rode ogen en zwakke spieren. Het zijn allemaal mogelijke gevolgen van de slechte luchtkwaliteit op het kantoor, het voortdurend voorover gebogen zitten voor een scherm en het gebrek aan beweging. 

Veranderen

In Groot-Brittannië, vertelt gedragsdeskundige en mede-auteur van het rapport William Higham, brengt het gemiddeld kantoorpersoneel maar liefst acht jaar van hun leven zittend door. Als daar niks aan gedaan wordt zal het uiterlijk van de 'kantoormens' dus op den duur compleet veranderen.

Lees ook: Jongeren ontwikkelen steeds vaker een 'hoorntje' aan hun schedel door smartphonegebruik

Beter kantoor

De initiatiefnemers pleiten voor een betere werkomgeving. Werkgevers moeten hun verantwoordelijkheid nemen door betere bureau's en stoelen te plaatsen, zodat de werkhouding kan worden afgewisseld. Ook moeten werknemers meer pauzes kunnen nemen en meer kunnen bewegen, bijvoorbeeld door een vergadering te combineren met een wandeling.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Artiesten spreken zich uit tegen coronabeleid met #ikdoenietmeermee

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

  • Prison Break-acteur Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen