OMG

Japanse restaurantketen zet slimme camera's in tegen 'sushiterreur'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Japanse restaurantketen zet slimme camera's in tegen 'sushiterreur'

Een sushiketen in Japan gaat slimme camera's inzetten om te voorkomen dat gasten stiekem aan sushi likken. Dat meldt de BBC. De zogenoemde 'sushiterreur' is een groot onderwerp in Japan geworden nadat een filmpje van een man die speeksel op sushi smeert viraal was gegaan.

Slimme camera's

De slimme camera's moeten gasten in de gaten houden en een seintje geven als er onhygiënisch gedrag wordt waargenomen. Op die manier hoopt de restaurantketen te voorkomen dat andere gasten gerechten eten waar al aan is gezeten.

In Japan is het gebruikelijk dat sushigerechten op een lopende band door het restaurant gaan. Vanwege de filmpjes hebben veel restaurants besloten de lopende band met gerechten stil te zetten. In plaats daarvan nemen ze meer personeel aan, zodat het eten naar de gasten gebracht kan worden.

Sushiterreur

De virale video van een man die sushi likt leidde tot kopieergedrag in Japan. Vooral jonge mensen filmden zichzelf terwijl ze in restaurants aan allerlei dingen likten en speeksel smeerden op eten dat op de lopende band voorbijkwam. Het gedrag werd op social media 'sushiterreur' genoemd.

Arrestaties

Vorige week werden in Japan drie jongeren van 15, 19 en 21 jaar gearresteerd na het likken van sushigerechten in restaurants, die ze vervolgens teruglegden op de lopende band. Doordat de video's viraal gingen, waren de jongeren gemakkelijk te vinden door de politie.

De gearresteerde jongeren lopen het risico tot drie jaar de cel in te belanden. Zij worden er namelijk van verdacht het desbetreffende bedrijf opzettelijk in moeilijkheden te hebben gebracht. Het bedrijf hoopt dat de vervolging anderen afschrikt om hetzelfde te doen.

Ster advertentie
Ster advertentie