OMG

Man zonder benen breekt wereldrecord door op handen te rennen

foto: YouTube: Guinness World Records
  1. Newschevron right
  2. Man zonder benen breekt wereldrecord door op handen te rennen

Zion Clark werd geboren zonder benen, maar dat weerhield hem er niet van om uit te groeien tot een topatleet. Clark staat nu in de Guinness World Records door te rennen op zijn handen.

Wereldrecord

Het wereldrecord werd door de 23-jarige Clark neergezet in een sporthal in de Amerikaanse staat Ohio. De atleet wist 20 meter in minder dan 5 seconden te rennen, terwijl hij zijn handen gebruikte als voeten. "Hoe ouder ik werd, hoe sterker ik werd. Op een dag herinner ik me dat ik gewoon op mijn handen ging staan en zoiets had van: 'Oké, dit is hoe ik het ga doen'", aldus Clark in gesprek met Guinness World Records.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aandoening

Clark heeft een zeldzame aandoening, genaamd Caudal Regression Syndrome en werd daardoor geboren zonder benen. Zijn moeder liet hem in de steek en op school werd hij vaak gepest. Ondanks zijn negatieve ervaringen, haalde hij goede cijfers en worstelde hij op hoog niveau. "Ik zal altijd werken met wat ik heb, want ik heb niet echt andere kaarten die aan mij zijn uitgedeeld... Ik moet ze op de juiste manier spelen, zodat ik succesvol kan zijn en het kaartspel kan winnen", aldus Clark.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie