OMG

Miljardair Vishal Garg ontslaat 900 werknemers per direct via Zoom

foto: Shutterstock / Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Miljardair Vishal Garg ontslaat 900 werknemers per direct via Zoom

Maar liefst 900 werknemers van de Amerikaanse hypotheekverstrekker Better.com kregen via Zoom te horen dat ze per direct waren ontslagen. De reden voor hun ontslag? Volgens miljardair en CEO van het bedrijf Vishal Garg waren de thuiswerkende werknemers lui en onproductief.

"Slecht nieuws"

Kort na de massaontslag begonnen video's van de Zoommeeting te circuleren op sociale media. Garg had slechts tweeëneenhalve minuut nodig om zijn ex-werknemers uit te leggen waarom ze ontslagen zijn. Hij baseerde het ontslag van de werknemers onder andere op de productiviteit en prestaties van de werknemers. "Ik heb slecht nieuws voor jullie", begint Garg. "Dit is geen nieuws wat jullie willen horen, maar uiteindelijk was het mijn beslissing. Als je in deze call zit, behoor je tot de ongelukkige groep die per direct ontslagen wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sterk veranderde markt

Garg richtte Better.com in 2016 op, nadat hij zijn baan als bankier bij Morgan Stanley opzegde. Het bedrijf is vandaag de dag naar schatting zo'n 7 miljard dollar waard. Volgens de miljardair is de markt waarin Better.com opereert sterk veranderd en moet het bedrijf intern ook veranderingen doorvoeren om financieel gezond te blijven.

Anonieme berichten

Garg geeft in de video aan dat hij met pijn in zijn hart afscheid moet nemen van 15 procent van het personeelsbestand van Better.com "Ik wil dit echt niet doen. Dit is de tweede keer en de eerste keer moest ik huilen. Ik hoop dat ik nu sterker ben." Echter ontving het Amerikaanse zakentijdschrift Fortune anonieme berichten van ex-werknemers waarin Garg de voormalige werknemers lui en onproductief noemt. Ook zouden ze maar twee uurtjes per dag werken. In een interview met Fortune bevestigde Garg de anonieme berichten. "Ik had het misschien anders kunnen verwoorden, maar dit is wel het gevoel wat ik heb."

Ster advertentie
Ster advertentie