Naar homepage
OMG

Duif in België voor een recordbedrag van 1,6 miljoen euro verkocht

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Duif in België voor een recordbedrag van 1,6 miljoen euro verkocht

De Belgische duif New Kim is voor maar liefst 1,6 miljoen euro verkocht aan een anonieme koper uit China. Het beestje is daarmee de duurste geveilde duif ooit in Europa.

New Kim is afkomstig van kwekers uit Berlaar in de provincie Antwerpen. Het record stond op de naam van de West-Vlaamse duif Armando waarvoor ruim 1,2 miljoen euro was betaald. New Kim heeft het recordplekje nu ingenomen. Het grappige is dat de twee duiven zijn gekocht door dezelfde koper.

Vrouwtjesduif

Nikolaas Gyselbrecht van veilingsite Pigeon Paradise (PIPA) vertelt tegen de Belgische zender VRT dat de koper de twee duiven waarschijnlijk wil gaan koppelen. Ook vertelt hij dat het bijzonder is dat er zoveel is betaald voor een vrouwtjesduif. "Normaal is een mannetjesduif meer waard, omdat daar meer nakomelingen mee kunnen worden gekweekt. Een vrouwtje is beperkt in haar eitjes. In verhouding is New Kim dus nog duurder."

Duurste duif

New Kim mag dan wel de duurste duif van Europa zijn, maar ze is niet de duurste duif ter wereld. Dat is een duif die in november 2018 werd gekocht in China voor 2,8 miljoen euro.


Ster advertentie
Ster advertentie