OMG

Amerikaanse professor verbreekt wereldrecord: 74 dagen onder water leven

foto: Instagram: @drdeepsea
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse professor verbreekt wereldrecord: 74 dagen onder water leven

De Amerikaanse professor Joe Dituri, bij sommigen bekend als Dr. Deep Sea, heeft het record 'onder water leven' verbroken. Hij leeft al 74 dagen op de bodem van de Atlantische Oceaan in het enige Amerikaanse onderwaterhotel, in de Jules' Undersea Lodge. De onderzoeker doet mee aan 'The Project Neptune 100', waarmee hij meer aandacht wil vragen voor onderzoek naar de oceanen, de zee en natuurbehoud.

The Project Neptune 100

De Marine Resources Development Foundation , die 'The Project Neptune 100' organiseert, wil graag onderzoeken wat waterdruk doet met het menselijk lichaam, zowel fysiek als psychisch. De organisatie voert het onderzoek uit op de bodem van de oceaan om meer bewustwording te creëeren voor marine onderzoek en het belang van natuurbehoud.

Ruimte

Dituris hotelkamer is niet zo groot. Het is slechts tien vierkante meter, maar bevat wel een keukentje, een zitplek en een slaapplek. Omdat de ruimte niet zo groot is en Dituri niet de mogelijkheid heeft om even naar buiten te gaan om een rondje te lopen, staat Dituri iedere dag om 05:00 op om oefeningen te doen. In zijn hotelkamertje staat ook een magnetron zodat hij iedere dag eiwitrijke maaltijden als eieren en zalm kan eten. Naast zijn oefeningen geeft Dituri ook nog online les in biomedische technologie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Record

Nooit eerder bleef iemand zo lang onder water als Dituri. Het vorige record werd door twee professoren in 2014 op hun naam geschreven. Zij verbleven er 73 dagen. Dat Dituri een record verbrak, was een leukste bijkomstigheid voor hem, maar hij ging vooral de uitdaging aan om onderwater te leven omdat hij wilde onderzoeken hoe het menselijk lichaam reageert op langdurig onder waterdruk leven. Hij tweette zondag het volgende: "De nieuwsgierigheid naar ontdekking heeft me hierheen geleid. Mijn doel vanaf dag 1 was om toekomstige generaties te inspireren, wetenschappers te interviewen die het leven onder water bestuderen en te leren hoe het menselijk lichaam functioneert in extreme omgevingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

100 dagen

Dituri is nog niet van plan om het hotel te verlaten; hij wil voor een record van 100 dagen gaan. Oftewel nog vier weken volhouden en dan is zijn missie volbracht. De professor vertelt aan AP News dat hij het meest uitkijkt naar zonlicht.

Ster advertentie
Ster advertentie