Naar homepage
OMG

Drie mensen gered van onbewoond eiland na maand overleven

foto: Unsplash / Twitter @USCGSoutheastfoto: Unsplash / Twitter @USCGSoutheast
  1. Newschevron right
  2. Drie mensen gered van onbewoond eiland na maand overleven

Overleven op een onbewoond eiland klinkt leuk als je een deelnemer bent van Expeditie Robinson (of nog beter: een kijker), maar in realiteit is het wat minder prettig. Dat weten ook de drie mensen die deze week door de Amerikaanse kustwacht werden gered van een piepklein eilandje in de Bahama's. Ze overleefden daar maar liefst 33 dagen nadat hun boot in slecht weer terechtkwam.

Kokosnoten en rattenvlees

De vrouw en twee mannen, afkomstig uit Cuba, overleefden volgens de kustwacht ruim een maand op kokosnoten, schelpdieren en rattenvlees. Ook hadden ze een hutje voor zichzelf gebouwd. Toen ze gevonden werden, hadden ze geen ernstige verwondingen, maar voor de zekerheid werden ze naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met ze gaat, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ongelooflijk

Volgens de kustwacht, die toevallig met een vliegtuig in de buurt op patrouille was, trokken de schipbreukelingen hun aandacht door te zwaaien met een geïmproviseerde vlag. Ook hadden ze een zelfgemaakt kruis neergelegd, zo vertelt een van de reddingswerkers aan Local10. Met een helikopter werden ze later van het eiland afgeholpen. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het is echt ongelooflijk, ik weet niet hoe ze het overleefd hebben. Ik ben verbaasd dat ze in zo'n goede conditie waren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie