OMG

Japanse miljardair zoekt acht bemanningsleden voor reisje rond de maan

foto: dearMoon
  1. Newschevron right
  2. Japanse miljardair zoekt acht bemanningsleden voor reisje rond de maan

Een vakantie zit er voorlopig niet in, maar als je toch graag op reist wilt, biedt de Japanse miljardair Yusaku Maezawa nu de ultieme kans. Hij is namelijk op zoek naar acht bemanningsleden voor een ruimtereis rond de maan in 2023. Alle kosten zijn uiteraard op zijn rekening.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duur reisje

Yusaku plaatst de oproep op de website van de ruimtemissie dearMoon. Het wordt de eerste commerciƫle bemande vlucht van SpaceX. De raket Starhip zal er zes dagen over doen: eerst drie dagen om naar de maan te komen en er omheen te draaien en dan nog drie dagen om terug te vliegen. Yusaku heeft al de beschikbare plaatsen op de vlucht opgekocht. Hoeveel hij daarvoor heeft betaald, is niet bekend, maar volgens SpaceX-eigenaar Elon Musk gaat het om "veel geld".

Iedereen is welkom

Iedereen die enthousiast is, kan zich aanmelden als bemanningslid van dearMoon. "Mensen van allerlei verschillende achtergronden zijn welkom", zegt Yusaku in de video. Er zijn slechts twee criteria: je moet je huidige werkzaamheden even kunnen uitstellen om met de ruimtereis 'de maatschappij vooruit te helpen' en je moet bereid zijn om de andere teamleden hierbij te supporten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekende miljardair

De steenrijke Japanse ondernemer, wiens vermogen op 2 miljard dollar wordt geschat, is geen onbekende als het gaat om dit soort acties. Zo zocht hij vorig jaar nog een vrouw om een reis mee om de maan te maken. Er kwamen 28.000 aanmeldingen binnen en Yusaku zou de 'gelukkige dame' gaan uitkiezen in een televisieshow, maar dat ging uiteindelijk niet door, omdat hij er "gemengde gevoelens" over had.

In datzelfde jaar kwam de miljardair ook in het nieuws vanwege een tweet waarin hij liet weten een miljard Japanse yen (8,2 miljoen euro) weg te gaan geven aan duizend volgers onder het mom van een sociaal experiment.

Ster advertentie
Ster advertentie